Nuoret ja raikkaat: Tatenokai

Poolopaitaiset nuorukaiset ja mielikuvien manifesti.

Tatenokai. Kuva: Saara Shikeben

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Tatenokai on viime syksynä, eräänä hämärähkönä iltana Helsingin Vaasankadulla sijaitsevassa anniskeluravintolassa perustettu trio, joka kuvaa musiikillista tyyliään määritelmällä polo-echo-submarine-pop. On pureuduttava syvemmälle ja udeltava, mistä tässä oikein on kysymys.

”Tarkoituksena on soittaa kaikki mahdolliset keikat sekä tietysti särkeä sydämiä.”

Yhdistellään musiikissamme kaikua, säröä ja poolopaitoja. Yleisesti soittamisessa ja musiikissa meille tärkeintä ovat yksinkertaisuus ja mielikuvat. Ensimmäisten kahden sinkumme Misophonian ja Heatin jälkeen tyylimme on vakiintunut vahvasti säröisempään suuntaan, vaikka toki setistä poikkeuksiakin löytyy, Tatenokain biisit sanoittava basisti Ossi Seppälä selventää. Yhtyeensä suunnitelmista udeltaessa mies ei kainostele:

Tällä hetkellä meillä kuluu tosi paljon aikaa treenikämpällä soittaessa ja tulevaisuutta juoniessa. Valmistaudutaan parhaillaan äänittämään Broken Flowers -nimistä lyhytsoittoa, joka ilmestyy mitä luultavimmin huhtikuun alussa. Muutoin tarkoituksena on luonnollisesti soittaa kaikki mahdolliset keikat, tavoittaa uusia kuuntelijoita sekä tietysti särkeä sydämiä. Keikkaehdotuksia otetaan vastaan erityisellä lämmöllä! Ensimmäinen Helsingin-keikka vedettiin vajaa kuukausi sitten Elmun Baarissa.

Jo mainittu Misophonia toimittaa esittelykappaleen virkaa myös tässä juttusarjassa.

Misophonia on kappale osittain kuvitellusta kohtaamisesta laiturilla sukellusveneitä ruokkivan, liikenneympyröitä vapaa-ajallaan väärentävän tytön kanssa. Se on myös kappale ahdistuksesta jokapäiväisiä asioita kohtaan  tai oikeastaan niiden ajoittaiseen puutteeseen, Seppälä ynnää.

Että näin. Tutustukaatten itse!

Nuoret ja raikkaat Tatenokai: Misophonia

Orkesterin tähän mennessä julkaisemat singlet pääset ottamaan haltuusi täällä.

Tatenokai pääkuvan mukaisessa järjestyksessä:

Ossi Seppälä (basso)
Tuomas Honkaniemi (rummut)
Iiro Konttinen (kitara ja laulu)

Kaikki Nuoret ja raikkaat -sarjassa esitellyt artistit ja yhtyeet löytyvät täältä.

Tiedätkö sinä kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi? Kerro alla. Muista toki, että itseäänkin saa tuputtaa!

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.