Nuoret ja raikkaat: Ketjupolttajat

Persaukisuudesta hymy huulilla.
19.10.2016 17:31

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Ketjupolttajat on Joensuussa vuonna 2015 perustettu seitsenhenkinen suomirap-yhtye. Kahden keulilla häärävän riimittelijän lisäksi kokoonpanossa vaikuttaa kaksi kitaristia, trumpetisti, basisti ja rumpali. Jösses!

Ketjupolttajien ensimmäinen ep Lakossa näki päivänvalon keväällä 2016.

”Haluttiin tuoda ilmi sitä, että tässä on taustalla kokonainen orkesteri, eikä vedellä koneella tehtyjen biittien päälle.”

Päätettiin äänittää ekan ep:n biisien pohjat livenä, pyrittiin tuomaan esiin meille luonnollista groovea. Samalla haluttiin tuoda ilmi myös sitä, että tässä on taustalla kokonainen orkesteri, eikä vedellä koneella tehtyjen biittien päälle, ryhmän toinen räppäri Hermanni Hakalisto kertoo ja jatkaa:

Tähän asti meidän soundissa on kuultu tuollaisia aika funkkaavia elementtejä. Viime aikoina ollaan kuitenkin alettu tehdä musiikkia ilman oikeastaan mitään genrerajoitteita.

Nuorissa ja raikkaissa Ketjupolttajia fiilistellään Lirissä-nimisen rykäisyn verran.

Lirissä valikoitui suosikiksemme jo ennen studioon menoa. Kappale kertoo ironisella otteella köyhyydestä ja muiden siivellä elämisestä. Kyseessä on ensimmäinen musiikkivideomme, päätettiin kuvata se vanhalla treenikämpällämme ihan fiilispohjalta bändin soittaessa ja meidän räppäreitten räppäillessä. Pätkän toteutti Tuomas Kinnunen, joka on aiemmin tuottanut materiaalia muun muassa Apulannalle, Hakalisto taustoittaa.

Itse biisi on ehkä myös kannanotto omaan persaukisuuteemme, Tripla-T-nimellä tunnettava toinen Ketjupolttajat-räppäri summaa.

Nuoret ja raikkaat Ketjupolttajat: Lirissä (ohj. Tuomas Kinnunen)

Joensuulaisten uusi ep on nimeltään Koukussa ja se ilmestyy perjantaina 21.10. Edeltäjän tapaan myös tuoreen pikkukiekon pohjat on äänitetty livenä.

– Tulevalla ep:llä on nyt mukana mainittua uudempaakin tyyliä. Ainakin yksi kappale on sellainen, jollaista meiltä ei välttämättä odottaisi kuulevansa. Päätösbiisissä on mukana paljon psykedeliaa ja feattaamassa Kuopion rap-pioneeri MC Niko Nova!, Hakalisto vihjaa ja toivottaa samalla tervetulleeksi myös Kerubissa niin ikään perjantaina pidettävälle julkkarikeikalle.

Että miksikö saapua? H. Hakalisto vastaa näin:

Tähän mennessä ollaan heitetty kymmenisen keikkaa pääosin kotikulmilla ja vastaanotto on ollut aika positiivista. Livesoundimme on kerännyt paljon kehuja ja tilausta näinkin tuoreelle bändille on riittänyt. Tässä olisi tarkoitus lähteä pian liikkumaan muuallekin päin Suomea, mielestäni ollaan parhaimmillamme juuri livenä.

Ketjupolttajat on:

Tripla-T ja Hermanni (rapit)
Jani Kuittinen (kitara)
Sampo Kinnunen (kitara)
Sami Nissinen (trumpetti)
Joonas Piiroinen (basso)
Ville-Pekka Tikkanen (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, ole niin kiltti, että vinkkaat asiasta myös meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Lisää luettavaa