Nuoret ja raikkaat: Kettuherrat

Tilit tyhjiksi ja mökille levyttämään.

Kettuherrat vasemmalta oikealle: Martti Sirkkola & Matias Dravantti

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Kaksimiehinen Kettuherrat soittaa suomenkielistä rockia ripauksella rempseää americanaa. Helsinkiläisorkesterin muodostavat Matias Dravantti (laulu ja kitara) ja Martti Sirkkola (rummut ja taustalaulu) kertovat edesottamuksistaan seuraavasti:

”Halusimme perustaa bändin, joka sekä luo uutta että kumartaa vanhalle blues rock- ja roots-musiikille.”

Aloitimme biisiemme työstämisen jamittelupohjalta loppuvuodesta 2014. Pian huomasimme, että meillä on yli levyllinen kivenkovia kappaleita muhimassa. Halusimme perustaa niiden ympärille bändin, joka sekä luo uutta että kumartaa vanhalle blues rock- ja roots-musiikille. Kettuherroissa tämä tarkoittaa livesoittoon panostamista, jamipohjaista sävellystyötä ja do it yourself -asennetta, Sirkkola kartoittaa. Dravantti jatkaa:

Suomen musakentällä oli ja on edelleen  liian vähän hyvää kitaramusiikkia, joten päätimme nostaa molempien pankkitilit tyhjiksi, hankkia puuttuneet äänitysvehkeet ja linnoittautua viikoksi meidän mökille Hämeenkyröön levyttämään biisien pohjia. Äänitimme kitaran ja rummut yhdellä otolla samassa huoneessa, jotta saimme jamisessioissamme syntyneen live-fiiliksen jemmaan myös levylle.

Musiikkiteknologi-taustani ansiosta pystymme tekemään albumimme käytännössä kokonaan itse. Ensimmäisen työstäminen on kuitenkin ollut hidas ja opettavainen prosessi, sillä bändimme soundi ja sanoitusten sisältö on kehittynyt matkan varrella valtavasti. Ongelman edessä kysytään aina itseltämme: ”Minkälaista musiikkia me halutaan kuunnella?” Eka levy on tällä hetkellä miksausta ja masterointia vaille valmis ja uutta materiaalia syntyy treeniksellä jatkuvalla syötöllä.

Nuorissa ja raikkaissa Kettuherroilta kuullaan kappale nimeltä Jalat ilman kenkiä, jonka oheinen musiikkivideo on mukana myös 24.28.8. järjestettävien Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimaisen kilpailun Performanssi-sarjassa.

Jalat ilman kenkiä on ensimmäinen biisi debyytiltämme. Video on toteutettu Sergio Leonen ohjaaman A Fistful Of Dollars -elokuvan alkutunnuksesta tutulla tyylillä. Minä puolestani työskentelen animaatioalalla ja kuten jo mainitun diy-hengen mukaisesti tein videon tietenkin itse. Mulle biisi kertoo päättäväisyydestä ja toivon ylläpitämisestä, joten tuskallisen työläs rotoscope-tekniikka sopi tähän paremmin kuin mikään, Sirkkola myhäilee.

Kun bändin rumpali tekee musavideon, niin on leikkaukset ja iskut kohdillaan! Dravantti naulaa.

Nuoret ja raikkaat Kettuherrat: Jalat ilman kenkiä (ohj. Martti Sirkkola)

Sirkkola summaa vielä Kettuherrojen seuraavat askeleet:

Albumin viimeistely ja kova keikkailu. Livenä meillä on messissä basso ja koskettimet, joten parhaillaan työn alla on keikkasetin treenaaminen ja show’n hiominen. Varmistuneita päivämääriä on tällä hetkellä RööperiFest (18.8.) ja On The Rocksin uusi Perjantaisirkus (2.9.).

– Ja kaikki diggailijat vois tietysti käydä pikapikaa antamassa äänensä meille tuolla musavideofestien sivuilla!

Lisää Kettuherrat-musiikkia sekä herrain studiotohinoita makusteltavissa täällä.

Kettuherrat on:

Matias Dravantti (laulu ja kitara)
Martti Sirkkola (rummut ja taustalaulu)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, kevennä sydäntäsi ja vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.