Nuoret ja raikkaat: Vaara

Se ei mee pois.

Vaara. Kuva: Mikko Lento

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Vaara on tamperelainen pop rock -yhtye, jonka debyyttialbumi Solukaksio julkaistiin tammikuussa 2016. Ryhmän kappaleet säveltävä, sanoittava, tuottava ja miksaava rumpali Antti Välimäki avaa orkesterinsa olemusta seuraavasti:

Suurin musiikillinen vaikuttaja on ollut Stella, vaikka kukaan meistä ei edes kuuntele sitä.”

– Meidän musiikki on tietysti helvetin vaarallista, eikä kukaan voi tietää mitä me tehdään seuraavaks. Tykätään kaikki kovasti Pariisin Keväästä ja PMMP:stä. Suurin musiikillinen vaikuttaja on silti ollut Stella, vaikka kukaan meistä ei edes kuuntele sitä. 

– Ekan levyn aikaan vein biisit treenikämpälle hyvinkin valmiina, mutta nyt toista kokopitkää työstettäessä oon tuonut kämpille enemmän raakileita. Se on kyllä ollut hyvä ratkaisu. Mukaan on tarttunut enemmän bändin omaa soundia ja biisit tuntuisivat asettuvan kätevämmin luonnollisille urilleen.

Nuorissa ja raikkaissa kieriskellään Valveuni-nimisen kappaleen kajossa. Välimäki pohjustaa:

Valveunen utuinen tunnelma syntyi helposti. Biisi kertoo tarinan siitä, kuinka tärkeä ihmissuhde on tullut päätökseen, ja se suhteen toinen osapuoli jää vielä uniin kummittelemaan. Herätessä tuntuu siltä, että toinen olisi yhä läsnä omassa elämässä, vaikka ei todellisuudessa enää olekaan. Kirjoitin tekstin siksi, että en enää halunnut tuntea näin. Halusin käsitellä asian. Saattaa kuulostaa kliseiseltä, mutta se auttoi. Video kuvattiin nollabudjetilla meiningillä ”lähdetään fiilistelemään”, Jani Nurmi hoiti huikeat leikkaukset.

Nuoret ja raikkaat  Vaara: Valveuni (ohj. Antti Välimäki)

Mitä toiselta Vaara-albumilta on lupa odottaa?

Toisesta levystämme on tulossa selvästi tulisempi ja ärhäkämpi kuin ensimmäisestä. Me tykätään! Ei näistäkään biisesistä varmaan mikään hirveästi radiossa soimaan tule, mutta me ollaan niistä silti ylpeitä. Taru (vokalisti Still) sanoikin joskus mulle, että se on nykyään melkein hyvä asia, jos biisi toimii hienosti, eikä sitä soiteta radiossa. Oon samaa mieltä. Me ollaan muutenkin aika huonoja tyrkyttämään itseämme minnekään. Luotetaan siihen, että kyllä jostain ollaan yhteydessä, mikäli tarpeeksi kiinnostaa.

Entä keikkoja, onko heitä?

Juuri viime perjantaina esiinnyttiin Kuopio RockCockissa. Lähiaikoina on ehkä pari irtokeikkaa vielä tulossa. Muuten keskitytään saamaan albumi valmiiksi alkuvuodeksi 2017. Levystä tulee ainakin toiseksi paras, jonka olemme tehneet. P.s. Vuonna 2017 soitetaan myös Ilosaarirockissa. Yksikään ihminen lisäksemme ei vielä tiedä sitä.

Vaara on:

Taru Still (laulu)
Petro Kykkänen (kitara ja laulu)
Atte Kivenheimo (kitara)
Markus Karhula (basso)
Antti Välimäki (rummut)

Lisää Vaara-materiaalia täällä.

Kuuntele Solukaksio-debyytti kokonaisuudessaan:

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, tee hyvin ja vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.