Nuoret ja raikkaat: Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat

Nuorisotalolta Kari Peitsamon lämppäriksi.
18.10.2017 18:57

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Uljaasti nimetty Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat on nelimiehinen suomirockyhtye Vaasasta.

Laulaja-kitaristi Eemu Laurila (kuvassa toinen oikealta) kertoo:

”Tuntuu, että bändi menee koko ajan eteenpäin.”

Huomattavasta vetreydestään ja nuorekkuudestaan huolimatta tämä bändimme on ollut pystyssä jo seitsemän vuotta, aloitettiin 15-vuotiaina vuonna 2010. Meidän musiikissa näkyy vahvasti 7080-lukujen suomirock, joka on omaa suosikkimatskuani. Ollaan myös tehty yhteiskeikkoja Pelle Miljoonan, Eppu Normaalin, Moog Konttisen orkesterin ja Mikko Alatalon kaltaisten legendojen ja esikuviemme kanssa, mikä on tuntunut hienolta. Tulevana keväänä päästään lämmittelemään Kari Peitsamoa.

Laurilan ja rykmenttinsä taival maamme klubeja ja pubeja kiertäväksi rokkijyräksi on kulkenut nuorisotaloilta ep:n, pitkäsoiton, musiikkivideoiden ja parin miehistönvaihdoksenkin kautta.

Viime vuosina vakiona on ollut 2030 keikkaa vuodessa. Kaikki jäsenemme opiskelevat eri puolilla Suomea, mutta Vaasaa pidetään edelleen bändin päämajana.

Nuorissa ja raikkaissa Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat edustaa tuoreimmalla singlellään Onnellista aikaa.

Onnellista aikaa on ensimmäinen julkaisu uudistuneella kokoonpanollamme, meno on hyvä. Tuntuu, että bändi menee koko ajan eteenpäin. Tässä on sekä jotain vanhaa että jotain uutta. Toisaalta biisi on hyvin klassinen Prinssi Rohkea -ralli: suhteellisen simppeli rakenne, tarttuva kertsi, capo toisessa nauhavälissä. Toisaalta siinä on jotain uutta, mitä ei olla ennen tehty. Soitto on tiukkaa ja Peitsamo-alku virittää sopivaan surffipunk-tunnelmaan. Sanoituksissa on kaipuuta ja luopumisen haikeutta yleisilmeen ollessa kuitenkin toiveikas. Yksin jääminen ja sen pelko on aina ollut eräs pääteemamme, joka tulee hyvin esiin myös vaikkapa vuoden 2015 Unelmoiden läpi elämän -levymme kappaleessa Pohjoisen tuhkimo, jota itse pidän yhtenä tuotantomme kulmakivistä.

Radio Vaasan omistaja, joka on seurannut meidän uraa alusta asti, oli vähän yllättynyt kuinka punkahtava meno Onnellista aikaa -biisissä on. Se on myös hyvin erilainen kuin keväällä julkaistu Bereniken hiukset -single, jota Soundin demosetäkin kehui! Meidän mielestä on hyvä, että bändi uusiutuu ja julkaisee keskenään erilaisia kappaleita.

Nuoret ja raikkaat – Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat: Onnellista aikaa

Entäpä tästä hamaan tulevaan?

Lähiaikoina tän uutukaisemme pääsee kuulemaan livenä 11.11. Vaasan WS Arenalla, jossa lämmitellään Neljää Ruusua. Tulevaisuudessa on tarkoitus tehdä tietenkin lisää keikkaa ja keväällä tullaan julkaisemaan taas uutta materiaalia. Myös siitä on tulossa jotain sellaista, mitä ei olla ennen tehty, basisti Antti Väisänen (toinen vasemmalta) vihjaisee.

Prinssi Rohkea Ja Erämaan Rotat on:

Eemu Laurila (laulu ja kitara)
Sami Kangas (kitara)
Antti Väisänen (basso)
Konsta Kivelä (rummut)

Ja keikkoja on siis tiedossa seuraavasti:

10.11. Perätupa, Seinäjoki
11.11. WS Arena, Vaasa (+Neljä Ruusua)
17.11. Monitoimitalo 13, Tampere (+Kormus)
17.11. TVO, Turku (+Himanes)
2.12. Publichouse Kauttua, Eura

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että arkeamme elävöittävällä tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös kaiken aikaa täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa