Nuoret ja raikkaat: Blu & Son

Onnesta, pelosta ja hämmennyksestä.
11.10.2017 19:41

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Blu & Son on konstailematottomalla mutta ryhdikkäällä pop rockilla eteenpäin porskuttava yhden miehen projekti. Otsakkeen takaa löytyy jyväskyläläinen laulaja-lauluntekijä Jari-Pekka Hyyppä.

”Lukemattomien bändivuosien jälkeen on ollut todella virkistävää tehdä musiikkia täysin omilla ehdoilla.”

Duoon viittaavasta nimestä huolimatta teen tätä juttua sooloartistina. Lukemattomien bändivuosien jälkeen on ollut todella virkistävää tehdä musiikkia täysin omilla ehdoilla, mies kertoo ja tähdentää vieneensä do it yourself -meiningin hyvin pitkälti päätyyn saakka:

Tällä hetkellä hoidan itse kaiken biisien kirjoittamisesta soittamiseen ja äänityksiin. Tulevaisuudessa pyydän varmasti mukaan vieraileviakin soittajia, mutta toistaiseksi on ollut hyvä näin. Mulle yksin puurtaminen on ollut varmin keino taata se, että biisin viesti tulee välitetyksi kuulijalle.

Nuorissa ja raikkaissa Blu & Sonilta kuullaan Feeling Blue -nimisen tuplasinkun kakkosraita Birds.

Birds kertoo onnesta, pelosta ja hämmennyksestä, joita isäksi tuleminen aiheuttaa. Alun perin biisi oli nimetty poikani mukaan, mutta päätin lopulta julkaista sen eri nimellä, koska en ollut varma, mitä mieltä itse päähenkilö asiasta olisi. Teksti on kohtalaisen naiivi ja lapsellinenkin, mutta mielestäni juuri sellaisena hyvin tekohetken aikaisia tunnelmia kuvaava. Fiilistä korostaa simppelin suoraviivainen kertsimelodia, joka syntyi samalla kuin tekstikin, lähes itsestään.

Onneksi laulukieleksi valikoitui aikoinaan englanti. Ei suomalaisella miehellä, tai siis ainakaan minulla, olisi pokkaa avautua tällä tavalla omalla äidinkielellä! Erityisen suuri kynnys olisi ladella toisessa säkeistössä kuultavan kaltaisia elämänohjeita naama peruslukemilla.

Nuoret ja raikkaat Blu & Son: Birds

Mitäpä siis tästä eteenpäin?

Lähitulevaisuuden suunnitelmani musiikin suhteen on hyvin selkeä: pyrin olemaan tekemättä suunnitelmaa. Kirjoitan biisejä ja julkaisen niitä mahdollisimman spontaanisti. On mahtavaa, että nykyään on olemassa helppoja tapoja julkaista musiikkia maailmanlaajuisesti täysin itsenäisesti. Seuraava kappale ilmestyy diginä 22.10.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että arkeamme elävöittävällä tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja asettaa seurantaan myös kaiken aikaa täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa