Nuoret ja raikkaat: Scars Remind

Kipua ja kevyttä keskisormen heiluttelua.
15.11.2017 19:24

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Scars Remind on helsinkiläinen, kahdesta veljesparista koostuva hard rock- ja metal-akselilla operoiva pumppu, jonka jäsenet ovat olleet ystäviä lapsuudesta asti. Kaikkia porukan jäseniä yhdistävä Papa Roachin, Bullet For My Valentinen ja Avenged Sevenfoldin kaltaisten kokoonpanojen fanitus johti lopulta oman bändin perustamiseen vuonna 2015.

”Biisissä on käytetty myös elektronisen tanssimusan kanssa flirttailevia elementtejä, hyvän maun rajoissa tottakai.”

Laulaja-kitaristi Atte Laru (kuvassa toinen vasemmalta) kertoo:

Me skulataan rankkaa rokkia, jossa tekstit käsittelee kipeitä, arpia jättäviä aiheita, kuten eroja. Tasapainona tehdään kapinahenkisiäkin kipaleita, joissa heilutellaan kevyesti keskisormea systeemille. Ollaan alusta asti haluttu pyrkiä soundaamaan modernilta ja rikkomaan genrerajoja. Omia esikuviani, muun muassa Synyster Gatesia, Alexi Laihoa ja Archie Cruzia kunnioittavat kitarasoolot kuuluvat nekin juttuumme vahvasti.

Nuorissa ja raikkaissa Scars Remindilta kuullaan pumpun tuoreimmalta Songs From The Underground -ep:ltä löytyvä kappale nimeltään Burned At The Stake. Laru taustoittaa:

Burned At The Stake kertoo jätetyksi tulemisesta johtuvasta vihasta ja siitä, miten luottamus on täysin mennyt. Biisissä on käytetty myös elektronisen tanssimusan kanssa flirttailevia elementtejä, hyvän maun rajoissa tottakai. Biisinä tää on mainio läpileikkaus Scars Remindin musaan ja sanomaan.

Nuoret ja raikkaat Scars Remind: Burned At The Stake

Vaan mitäpä seuraavaksi?

Ollaan tehty kaksi omakustanne-ep:tä ja keikkailtu niiden tiimoilta Helsingissä. Niin kuin kaikilla muillakin pikkubändeillä, myös meillä on haaveena se levydiili joskus saada, siihen tähdäten puksutellaan etiäpäin. Tulevissa biiseissämme halutaan tuoda aiempaakin selkeämmin esiin tiettyä freesisti amerikkalaista asennetta ja soundia.

Scars Remindin tähän mennessä omaskustanteina julkaisemat Twisted Anthems (2015) ja Songs From The Underground -ep:t (2015 ja 2017) pääset ottamaan haltuusi Spotifysta.

Scars Remind on:

Atte Laru (laulu ja kitara)
Julius Oksa (kitara)
Joonatan Oksa (basso)
Veikka Laru (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät, kuka tekijä tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että inspiroivalla tavalla raikas, vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Muista kuunnella ja kytkeä seurantaan myös järjestelmällisesti täydentyvä Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittarimme:

Lisää luettavaa