Nuoret ja raikkaat: Kesäloma

"Kaveriporukkamme löysi nykyisen muotonsa jo joskus vaippaiässä."

Kesäloma. Kuva: Kaija Marjanen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Nelimiehinen Kesäloma on ”villasukkarockia” esittävä orkesteri Kiukaisista.

”Pianistin päätämme perinteisesti pitkää tikkua vetämällä, kunhan ollaan ensin saatu kannettua soitin yläkerran treenikämpälle.”

– Bändi on yli vuosikymmenen kestäneen hengailun tuotos. Kaveriporukkamme löysi nykyisen muotonsa jo joskus vaippaiässä, Kesäloman laulava kitaristi Panu Mattila (kuvassa toinen vasemmalta) avaa.

Toinen laulaja-kitaristi Ville Kalli (kuvassa toinen oikealta) säestää:

Siinä sivussa alettiin soittelemaan.

– Päästiin kerran ala-asteen kellariin treenaamaan. Siitä se sitten lähti. Ekat metalliset rallit Ville näpytteli tietokoneelle joskus ennen ylä-astetta, Mattila kertoo ja jatkaa:

Erinäisen jamittelun ja parin hääkeikkakesän jälkeen saatiin luotua tällainen sopivan välimaaston projekti, jonka kanssa ollaan nyt ensimmäistä kertaa niin sanotusti tosissaan. Minun ja Villen lisäksi meihin veljeksiin kuuluu vielä basisti Henri Haarala ja rumpali Jussi Leino.

Pianistin päätämme perinteisesti pitkää tikkua vetämällä, kunhan ollaan ensin saatu kannettua soitin yläkerran treenikämpälle, Kalli huomauttaa.

Facebookin ihmemaassa komeilevasta villasukkamääritelmästään huolimatta Kesäloma kuulostaa hyvinkin eloisalta Nuoret ja raikkaat -repäisynä raikaavalla viisullaan Lentävät valelääkärit.

Lentävät valelääkärit on eka äänittämämme kappale. Siitä piti tulla kesähitti, mutta sen julkaisu pääsi venymään tänne syksyyn. Biisi kertoo elämän rajattomuuden oivaltamisesta. Kaikista lauluistamme tämä toimi debyyttikeikallamme parhaiten, joten päätittiin valita se myös ekaksi viralliseksi maistiaiseksi.

Nuoret ja raikkaat Kesäloma: Lentävät valelääkärit

Mitäs nyt sitten, onko edessä syysloma?

Seuraavan vuoden aikana halutaan puskea paljon biisejä ihmisten kuultavaksi. Suunnitelmissa on ainakin aktiivisen keikkakesän suunnittelua ja jonkinlaisen promoalbumin tekemistä. Tahdomme näyttää, että osaamme tehdä hyvää musaa, summaa Kalli yhtyeensä lähitulevaisuuden suunnitelmat.

Kesäloma on:

Panu Mattila (kitara ja laulu)
Ville Kalli (kitara ja laulu)
Henri Haarala (basso)
Jussi Leino (rummut)


Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, harrasta hyvyyttä ja vinkkaa asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.