Nuoret ja raikkaat: Katti Meu

Syvään päätyyn.

Katti Meu. Kuva: Viola Virtamo

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Kokeellisessa pop-maastossa luoviva Katti Meu, eli Katja-Maria Taavitsainen on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä ja tanssitaiteen maisteri.

”Vähän niin kuin odottais järkeä päähän meren pohjassa, samalla kun koettaa liftata sukellusveneen kyytiin.”

Katti Meu on artistinimeni sekä proggis, jonka kustannuksella hahmottelen oman tanssitaiteilijuuteni ja musiikkini törmäyttämistä. Toiveenani on löytää uusia tapoja tehdä taidetta, teoksia ja yhteistöitä, heilauttaa perspektiivejä. Tää on mun manifesti tälle maailmankaikkeudelle ja jalanjälkeni ajoille, jolloin vaan laulut jää.

Biisien sanoituksista ja laulumelodioista Katti vastaa itse, mutta:

Sävellystyön teen yhdessä veljeni Aapeli Hakalan kanssa. Tuotannosta vastaa hänen lisäkseen muun muassa Jani Saastamoinen. Näiden videoiden ja muiden visuaalisten elementtien takana on perheen kaltainen työryhmä, jonka kanssa heittäydytään yhdessä joka prosessissa aina ja heti sinne syvään päätyyn.

Nuorissa ja raikkaissa Katti Meulta kuullaan ja nähdään Viisaus-niminen kokonaisuus.

Viisaus on viimeisin teoksemme, joka julkaistiin elokuun alussa. Prosessina se oli isoin tähänastisista. Sanat ja biisin tunnemaailma pyörii syvissä vesissä; vähän niin kuin odottais järkeä päähän meren pohjassa, samalla kun koettaa liftata sukellusveneen kyytiin. Tämä on uppoamista itseen, omaan päähän ja vähän sinne sen toisenkin, sen kenen kanssa haluu tippua korkeelta.

Tän kohdalla päätettiin heti alkumetreillä ohjaaja-työparini Jukka Moision kanssa, että lähdetään tekemään tanssielokuvaa, jossa työstetään sekä biisiä että kuvaa yhdessä. Tapa tuntui omalta, kun on tullut viime vuodet ohjattua ja koreografioitua koko illan nykytanssiteoksia. Myös se, että Moisio tietää, millainen liikkuja ja tanssija olen, teki työskentelystä miellyttävää ja hedelmällistä.

Nuoret ja raikkaat – Katti Meu: Viisaus (ohj. Jukka Moisio)

Entäpä mitä lähitulevaisuudessa?

Viisaus-prosessi opetti ja jätti nälkäiseksi, lähdetään pian tekemään neljättä teosta samalla meiningillä. Mukana on siis sama työryhmä kuin Viisaudella ja luvassa taikajuttuja ja eeppistä kampetta! Kyseessä on näillä näkymin myös viimeinen pläjäys ennen isomman kokonaisuuden pariin siirtymistä. Loppuvuodeksi lähden reissun päälle kirjoittamaan uusia biisejä ja tekemään vähän tanssihommia, jotta keväällä saadaan taas räjähteitä ilmoille.

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset tutustumaan tästä.

Jos tiedät kuka tai mikä yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, ole ystävällinen ja vinkkaa asiasta meille:

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.