Heikki Paasonen liittyi helsinkiläisyhtyeen riveihin – Perjantaibiisinä Alavala: Heinäkuu

"Noora ja Emppu on sen verran topakoita mimmejä, etten oo niille ennenkään uskaltanu sanoa vastaan."

Alavalan Heinäkuu-videolla ollaan kesäisissä tunnelmissa.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänä iltana valvotaan Alavalan tahtiin.

Emilia ”Emppu” Suhosen johtama Alavala purkittaa paraikaa uutta musiikkia syksyllä ilmestyvälle kolmannelle studioalbumilleen. Tänään Perjantaibiisinämme soiva Heinäkuu on järjestyksessään toinen maistiainen tulevalta tuotokselta.

Heinäkuu on Alavalan näkemys täydellisestä kesäbiisistä. Biisissä soivat muun muassa ukelele, haitari ja Sonata Arctican Tommy Portimon vetämä cajon, joten musiikillisesti ollaan todella rantanuotiofiiliksissä. Tekstissä sen sijaan on hieman erilainen näkökulma kesäromanssiin. Tavallaan Heinäkuu kertoo pettämisestä, mutta biisissä on kyse sellaisesta kesäyön ihastuksesta, joka ei kuitenkaan lopulta hajota mitään eikä satuta ketään, säveltäjä-sanoittaja Suhonen muotoilee ja jatkaa:

En tietenkään kannusta ketään hölmöilyihin, mutta halusin kirjoittaa onnellisen tarinan hetkessä elämisestä ja siitä, ettei heinäkuisessa helleyössä vietetty yhteinen hetki toisen kanssa välttämättä olekaan mikään maailmanloppuun vertautuva episodi siinä omassa parisuhteessa.

Uutta verta

Heinäkuun musiikkivideolla vielä triona (Suhonen, Noora Puhakka ja Masi Hukari) esiintyvä Alavala sai hiljattain täydennystä rumpujaostoonsa, kun tv:n juontotöistään sekä Soma-yhtyeestä tunnettava Heikki Paasonen kiinnitettiin orkesterin täysiveriseksi jäseneksi.

Tiktakin riveissä musiikkiuransa käynnistäneet Emppu ja Noora ovat Paasosen tuttavia jo vuosien takaa ja näin ollen herra päätyikin Alavalan rumpupallille kuin huomaamatta.

Noora ja Emppu on sen verran topakoita mimmejä, etten oo niille ennenkään uskaltanu sanoa vastaan, Paasonen sutkauttaa.

– Muthan siis huijattiin bändiin törkeästi arvosteltuani sen edellistä levyä rumpujen puutteesta. Uudellakaan levyllä rumpuja ei vielä juurikaan kuulla, mutta yhden sessiokeikan soitettuani mulle ilmotettiin, että olen bändissä, mies täsmentää.

Letsgou!

Perjantaibiisi Alavala: Heinäkuu (ohj. MVP74)

Kaikki heinäkuiset biisiherkut viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittolistaltamme: