”Ärsyttävästi ja ihanasti hiertäen” – Perjantaibiisinä Inhot: Musta kesä

Niinhän se on, että kaikki eivät ole kesäihmisiä.

Inhot-yhtye. Kuva: Jani Karlsson

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään nautitaan Mustasta kesästä.

Vaikka helsinkiläinen Inhot on yhtyeenä uusi, ovat tämän rock-kokoonpanon neljä muusikkoa suomalaisella musiikkikentällä jo varsin monista yhteyksistä tuttuja. Muun muassa sellaisista orkestereista kuin PMMP, My First Band, Rubik ja Ismo Alanko.

Inhot sai alkunsa sen jäsenten halusta soittaa suoraviivaista suomenkielistä rock ’n’ roll -musiikkia. Luonnollisesti yhtye säveltääkin ja sanoittaakin materiaalinsa itse.

Musta kesä on toistaiseksi vailla levytys- ja keikkamyyntisopimusta olevan koplan ensimmäinen epävirallinen julkaisu.

Inhot-nimisen yhtyeen ei ollut tarkoitus julkaista ”mitään välttämättä koskaan”, mutta tänään Perjantaibiisinä kuultava kappale muovautui treenikämpällä sen verran ripeästi, että jo muutamaa päivää myöhemmin oli studio Helsingin Äänivallilasta buukattuna.

Biisin äänitysten yhteydessä kuvattiin myös niin sanottu do it yourself -musiikkivideo, napattiin (ylläkin nähtävä) promokuva ja pykättiin pystyyn ”vaadittavat internet-kanavat”. Pari tuntia äänitysten jälkeen kappale oli miksattu ja masteroitu ja oheinen musiikkivideo editoitu ja julkaistu.

My First Bandin keulilta tuttu Inhot-vokalisti Antti Koivula kommentoi:

Mulle Inhot on avunhuuto, joka syntyi tarpeesta. Bändi antaa itselle mahiksen sanoa asiat niin kuin ne monesti oikeasti ovat, ärsyttävästi ja ihanasti hiertäen omalla äidinkielellä. Kun My First Bandissa pääsee tarkastelemaan maailmaa popin ja värien kautta, tarjoaa Inhot siihen verrattuna mustavalkoa ja jytää. Sopii tällaiselle maanisdepressikolle. Musta kesäkin on avunhuuto. Se pakottaa kuuntelemaan, millaista on selviytyä kaupungissa sietäen tyylittömimmän ja itsekkäimmän vuodenajan oikkuja vuodesta toiseen. Kaikki meistä ei ole aina kesäihmisiä, ehkä et sinäkään.

Perjantaibiisi – Inhot: Musta kesä

Inhot on:

Antti Koivula (laulu)
Mikko Virta (kitara)
Arttu Hasu (basso)
Juho Viljanen (rummut)