Oodi katkeraa kalkkia nielleille – Perjantaibiisinä Intiaanikesä: Neiti Kesäheinä

"Missiona on ikään kuin synestisoida kuulijalle kauniin rosoinen, jopa nostalginen tunnelma."

Intiaanikesä

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Tänään saamme ilon ja kunnian esitellä ihka uuden kotimaisen poporkesteri Intiaanikesän.

Kysyimme ryhmän johtohahmo Johannes K:lta, mistä Intiaaniksesässä on kysymys.

– Intiaanikesä syntyi vuonna 2017, kun ennen indie- ja alternativepiireissä vaikuttaneet ystävykset päättivät aloittaa yhdessä musiikin tekemisen. Alusta lähtien tarkoituksenamme on ollut tehdä musaa, joka luo kuulijalle kesäisen tunnelman, mutta pistää myös tanssimaan melankolisesti maalaten. Missiona on ikään kuin synestisoida kuulijalle kauniin rosoinen, jopa nostalginen tunnelma. Uusia laulujamme kuunnellessani olen tullut siihen johtopäätökseen, että tässä on jopa onnistuttu.

Esittelehän päivän Perjantaibiisinä tuliterine videoineen pyörähtävä Neiti Kesäheinä -kappaleenne lukijoillemme.

Neiti Kesäheinä on oodi kaikille niille, jotka ovat joskus saaneet tuntea sen katkeran kalkin, kun joku itselle hyvin rakas valitsee toisin ja poistuu. Laulussa ei pyritä moralisoimaan tai löytämään oikeutta, ainoastaan tulkitsemaan sitä, miltä tuntuu jäädä taakse. Tämä biisi syntyi erittäin nopeasti ja intuitiivisesti, mikä mielestäni myös kuuluu sekä sävellyksessä että sanoituspuolella kovin ihanasti.

– Videon biisille kuvasi, ohjasi ja leikkasi maailman ihanin Juho Länsiharju. Tarkoituksena oli alun perin tehdä tästä ryhmä teasereita, mutta kuin itsestään materiaalia saatiinkin purkkiin kokonainen musiikkivideollinen. Vuokrattu auto, jonka roisius sai sydämen sykkimään sekä monesta kohden itäistä Helsinkiä löydetyt lokaatiot siivittivät kahta kuvauspäiväämme. Mieleeni jäi videossa näkyvä uimahyppykohtaus, jossa allekirjoittanut ponkaisi noin neljästä metristä. Kauhea korkeanpaikankammo, kiire, kylmä vesi ja poikien kannustukset sumensivat järjen ja pulahdin joen syvyyksiin. Lopullisessa pätkässä hypystä näkyy vain molskaus. Kaunis muisto jäi silti.

Perjantaibiisi Intiaanikesä: Neiti Kesäheinä (ohj. Juho Länsiharju)

Intiaanikesä on:

Johannes K (laulu)
Tapio H (kitara)
Aleksi K (koskettimet)
Lassi K (basso)
Antti K (rummut)

Kaikki sulokkaimmin soljuvat kappalekaunokit tuttuun tapaan viikoittain päivittyvältä Parasta juuri nyt -soittariltamme: