Uni tuo muistot menneestä – Perjantaibiisinä Irma Agiashvili: Dream

"Elämäni on ollut hyvin vaiherikasta, ihmisiä on tullut ja mennyt."
13.11.2015 10:09

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Paluun tekevän Irma Agiashvilin uutukainen kulkee nimellä Dream.

Meilläkin suitsutusta Sing The Unspoken -esikoisalbumistaan (2013) saanut georgialais-suomalainen Irma Agiashvili on julkaisemassa toisen pitkäsoittonsa keväällä 2016. Tänään Perjantaibiisinämme ja samalla ensimmäistä kertaa koskaan – soiva Dream on Agiashvilin aiemman materiaalin tapaan artistin itsensä säveltämä ja sanoittama. Tuottajana on häärinyt Johnny Lee Michaels (mm. 22-Pistepirkko, The 69 Eyes). Suomen Patti Smithiksikin tituleerattu Agiashvili kuvailee tuoreinta kappalejulkistustaan näin:

Elämäni on ollut hyvin vaiherikasta, ihmisiä on tullut ja mennyt, ja itsekin olen liikkunut ja muuttanut paikasta toiseen – myös henkisellä tasolla.  Haluan yleensä jättää lyriikoihini tulkinnanvaraa, mutta itse tulkitsen Dream-kappaleen niin, että siinä yritetään hahmottaa omaa itseä menneisyyden kautta. Laulun minäkertoja näkee unen, joka laukaisee muistot menneestä. Kun kappaletta alettiin sovittaa bändille, mielessäni oli jo valmiiksi tietty soundimaailma ja tunnelma, jonka Johnny Lee Michaels onnistui realisoimaan taidokkaaksi sovitukseksi. Lopullisen muotonsa tämä sai, kun pääsimme sitä bändin kanssa Johnnyn kotistudiolla soittamaan.

Dreamiin kuvatun videon on ohjannut Mari Mantela.

Perjantaibiisi – Irma Agiashvili: Dream

Dreamin lisäksi muut ajankohtaiset parhaudet kahlattavissa Soundin Parasta juuri nyt -soittolistalla:

Lisää luettavaa