”Koko ajan snadisti varpaillaan” – Perjantaibiisinä Jaakonaho: Cold Feet

Musiikin moniottelijan ihka ensimmäinen oma albumi kätkee sisäänsä niin etelä- ja pohjoisamerikkalaisia kuin afrikkalaisiakin sävyjä.
2.6.2017 07:50

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Suomalaisartisteja Jonna Tervomaasta Lemonatoriin, 22-Pistepirkosta Don Huonoihin ja Egotripistä Ismo Alankoon jo kolmella vuosikymmenellä äänittäneen, miksanneen, tuottaneen sekä korkealle arvostetun kitaraosaamisensa keinoin avustaneen Jussi Jaakonahon ihka ensimmäinen ikioma albumi kantaa nimeä Ghost Riot. Kiekko on näkemässä päivänvalon heti syksyn alkajaisiksi 1.9.

Iloisen jo tästä kesäkuisesta viikonvaihteesta tekee kuitenkin se tosiasia, että Jaakonahon ensimmäinen sinkkulohkaisu Cold Feet pärähtää kuultaviin Perjantaibiisinämme.

Penäsimme mastrolta itseltään tarkennusta asiain tilaan.

”Olen toiminut niin paljon muiden ihmisten ongelmanratkaisijana, että halusin kerrankin olla taiteilija.”

Mihin suuntaan kallellaan olevaa materiaalia Jaakonahon sooloalbumilta voi odottaa löytävänsä?

– Visuaalista, vahvatunnelmaista instrumentaalimusaa. Sävyjä ainakin etelä- ja pohjoisamerikkalaisesta sekä afrikkalaisesta musiikista, suomalaisilla juurilla. Kuulija viedään matkalle maailman ääriin ilman että tarvitsee fyysisesti liikahtaa minnekään!

Miten oman levyn tekoprosessi erosi aiemmin kokemastasi, vai erosiko?

Erosi merkittävästi. Olen toiminut niin paljon muiden ihmisten ongelmanratkaisijana, että halusin kerrankin olla taiteilija. Tuottajana teen aina artistin levyä, ja tulen tarvittaessa paljonkin vastaan, koska kyseessä ei ole minun levyni. Nyt halusin tehdä levyn, jossa ei tarvitse tulla ketään vastaan, eikä tehdä kompromisseja. Ihan tutun tuntuiseen artistipsykoosiinhan siinä joutui.

Esittele Cold Feet -kappale omin sanoin.

Cold Feet on levyn vanhin biisi, lähemmäksi yhdeksän vuotta vanha jo. Rakastuin tuollaiseen molli maj7 -sointuun ja sen purkamattomaan jännitteeseen, minkä sylttytehtaaksi itselleni epäilen Bernard Herrmannin musiikkia Hitchcockin leffoissa. Tässä biisissä ollaan koko ajan snadisti varpaillaan, paljain jaloin tassutellaan yöllä heräämisen jälkeen tutussa talossa, joka tuntuukin nyt vähän vieraalta.

Perjantaibiisi – Jaakonaho: Cold Feet

Tähän mennessä tiedossa on, että kitaristi Jaakonahon, bassotaiteilija Juho Vehmasen ja rumpali Niko Votkinin muodostaman yhtyeen pääsee näkemään lauteilla ainakin Helsingin G Livelabissa 30.8. järjestettävällä levynjulkaisukeikalla.

Kuuntele ja seuraa Soundi.fi:n viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaa:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa