Suurten tunteiden keskisuuri tulkitsija – Perjantaibiisinä Kuningas Yrjö: Kuka vaan osaa nussii

"Jokainen, joka onnistuu säilyttämään mielenterveytensä ja huumorintajunsa tässä typerässä maailmassa, on ihailun arvoinen."

Kuningas Yrjö.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale. Tänään tutustumme Kuningas Yrjöön.

Päivän Perjantaibiisinämme kuunneltavassa kappaleessaan turkulainen Yrjö ”Kuningas Yrjö” Saarinen väittää, että Kuka vaan osaa nussii.

Kyseinen biisi löytyy artistin tuoreelta Mustelma myrskyn silmässä -albumilta, jonka tiedotteessa kerrotaan majesteettimme olevan ”suurten tunteiden keskisuuri tulkitsija”. Tiedustelimme asioista artistilta itseltään.

1. Kuka oikeastaan on Kuningas Yrjö?

Soitin viime kevään soolokeikalla pari TV-Resistorin biisiä ja keikan jälkeen joku tuli sanomaan, että ”me katottiin että jaa joo, on se sittenkin se TV-Resistorin tyyppi, että ei se soitakaan vaan covereita”. Eli mä oon ”se TV-Resistorin tyyppi”, joka esiintyy nyt soolona nimellä Kuningas Yrjö.

2. Suora lainaus kappaleestasi: ”Kuka vaan osaa nussii, mutta harvalla on mitään sanottavaa, mitään omaa.” Ketä sinä ihailet, kenellä on mielestäsi sanottavaa?

Jokainen, joka onnistuu säilyttämään mielenterveytensä ja huumorintajunsa tässä typerässä maailmassa, on ihailun arvoinen, mutta jos pitää musiikin puolelta mainita joku, jolla on mielestäni sanottavaa, niin se ois sit se Sleaford Modsin laulaja (Jason Williamson toim. huom.). Sillä on kerrassaan hyvät jutut!

3. Kuvaile Mustelma myrskyn silmässä -levyäsi kolmella sanalla.

Liuotinpöhnät, Wurlitzer, katkeransuloinen.

Eikun ottamaan Kuningas-materiaalia haltuun:

Perjantaibiisi Kuningas Yrjö: Kuka vaan osaa nussii

Mustelma myrskyn silmässä Spotifyssa:

Yrjön lisäksi on viikoittain päivittyvälle Parasta juuri nyt -soittolistallemme lisätty muun muassa aivan tuoretta Metallicaa, Prophets Of Ragea, Mira Luotia sekä 5.9. Tavastiallekin saapuvaa Tallest Man On Earthia. Uh: