”Kaunis sielu, ruma maailma, täydellinen tragedia” – Perjantaibiisinä Santa Cruz: River Phoenix

Sakara Recordsin kelkkaan hypännyt ryhmä tarjoilee kipakkaa esimakua kolmannelta studioalbumiltaan.

Santa Cruz Ruisrockissa vuonna 2016.

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Vuonna 2007 perustettu helsinkiläinen rockpumppu Santa Cruz palaa kehiin loppuvuodesta lmestyvää kolmospitkäsoittoansa enteilevällä, vuonna 1993 nuorena poisnukkuneen näyttelijän mukaan nimetyllä singlellä River Phoenix.

Laulaja-kitaristi Archie (kuvassa) taustoitti päivän Perjantaibiisinä kuunneltavaa sinkulaa jo taannoin tähän tapaan:

River Phoenix iskostui näyttelijänä alitajuntaani lapsuuden suosikkileffan Indiana Jones And The Last Crusaden (suom. Indiana Jones ja viimeinen ristiretki, 1989) ansiosta. Sen jälkeen River ollu mulle all time -mageimpia Hollywood-tyyppejä. Hänen tarinansa on myös ihmiskohtalona niin kiehtova, että se todellakin ansaitsi musta oman biisinsä; lupaavimpia näyttelijöitä koko geimissä, mutta persoonana liian hauras ja viaton elämään viihdeteollisuuden karussa maailmassa. Kaunis sielu, ruma maailma, täydellinen tragedia. Legenda oli valmis.

Mokoma-miesten hallinnoiman Sakara Recordsin kanssa hynttyyt yhteen lyönyt Santa Cruz Suomessa on tuoreesta tallistaan innoissaan:

Ollaan erittäin fiiliksissä. Tunnetaan jo entuudestaan tyypit, joiden kanssa tullaan nyt säätämään ja tiedetään, että homma toimii kuin rasvattu, joten mikäs sen parempaa kuin vääntää Cruz yhdessä uudelle levelille!, bändin leiristä kommentoidaan.

Ottaa siitä ihasteluun:

Perjantaibiisi Santa Cruz: River Phoenix

Santa Cruzin tähän mennessä julkaisemat kaksi studioalbumia ovat nimiltään Screaming For Adrenaline (2013) ja Santa Cruz (2015). Viimeisimmän kokopitkänsä ilmestymisen jälkeen bändi on tehnyt liki 200 keikkaa ympäri ämpäri maailman, muun muassa Japanissa ja Pohjois-Amerikassa, jossa yhtye kiersi viimeksi yhdessä suomalaisten meininkiin ihastuneen Skid Row -nokkamies Sebastian Bachin kanssa.

Ajantasaisia videotunnelmia Archien ja kumppaneiden kolmosen kokkausprosessista voi syynätä täältä. Levyn julkaisun jälkeen helsinkiläispumppu on ilmoittanut suuntaavansa jälleen maailmanlaajuiselle rundille.

Santa Cruz on:

Archie (laulu ja kitara)
Johnny (kitara)
Middy (basso)
Taz (rummut)

Kuuntele ja seuraa Soundi.fi:n viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaa:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.