Trendeistä vapaata ajattomuutta – Perjantaibiisinä Tanssiva Karhu: Omenapuiden huumaava tuoksu

"Jarmon tekstiä kannattaa tuumailla. Se kertoo yllättäen ihan tästä meidän ajasta, kunhan vain osaa yhdistää palaset toisiinsa."
24.3.2017 08:33

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Kutsu-nimisen debyytti-ep:n viime vuoden toukokuussa julkaisseen folk pop -yhtye Tanssivan Karhun uusi single on nimeltään Omenapuiden huumaava tuoksu. Kyseistä kipaletta fiilistellään tänään Perjantaibiisinämme.

Basisti Jarmo Vähähaan kynäilemä laulu kätkee sisuksiinsa moninaisia sävyjä muun muassa astetta progemmasta rockista, psykedeliasta sekä perin 70-lukulaisesta lauluharmoniapopista. Omien sanojensa mukaan ”Karhut” ovat vuonna 2017 matkalla kohti ”trendeistä täysin vapaata ajattomuutta”.

Bändin leiristä päivän biisiä kuvaillaan näin:

 Omenapuiden huumaava tuoksu on parasta mahdollista tammitynnyrissä kypsytettyä Tanssivaa Karhua: alle neljässä minuutissa kuulija tempaistaan mukaan mystiselle matkalle jonnekin toiseen maailmaan ja aikaan. Hän palaa sieltä onnellisena, ehkäpä pieni roska silmässä. Meidän älytön yhdessä soittamisen ilo välittyy tästä aika hyvin, eikä dynamiikkaa puutu. Jarmon tekstiä kannattaa tuumailla. Se kertoo yllättäen ihan tästä meidän ajasta, kunhan vain osaa yhdistää palaset toisiinsa.

Perjantaibiisi Tanssiva Karhu: Omenapuiden huumaava tuoksu

Lähitulevaisuudessakin aikoo tapahtua:

Loppukeväästä julkaisemme toisen uuden sinkun (livenä toimivaksi havaittu Ajopuu toim. huom.), senkin videon kera. Ja Kytäjän pojat Janne Lastumäki ja Jarno Alho viimeistelevät parhaillaan instrumentaalimiksausta esikois-ep:stämme. Sekin tulvahvahtanee korville lähiaikoina. Nyt alamme tosissamme etsiä julkaisijaa varsinaiselle debyyttialbumillemme. Materiaalia meillä on niin paljon, että voimme poimia puusta vain ne kaikkein herkullisimmat omenat sitten, kun sadonkorjuun aika koittaa. Kevään vietämme keikkataukoa, koska laulajamme Jenna-Marie on kohtsillään pullauttamassa maailmaan karhunpoikasen. Mutta kesällä kannattaa pitää korvat höröllä. Kutsu saattaa kuulua!

Tanssiva Karhu on:

Jenna-Marie Laine (laulu)
Juho Ojala (koskettimet)
Toni Pietilä (kitara)
Tin Jay Vuori (huilu)
Jarmo Vähähaka (basso)
Ville Särmä (rummut)

Kutsu-ep:n voit kuunnella tästä:

Luonnollisesti kannattaa kuunnella (ja seurata) myös viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaamme:

Parasta juuri nyt YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa