”Tyyntä myrskyn jälkeen vai miten se meni?” – Perjantaibiisinä Uniklubi: Laavaa

Yhteisen sävelen uudelleen löytäneen tamperelaispumpun seuraava studioalbumi ilmestyy syksyllä.
9.6.2017 09:14

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan kerran viikossa esiin yksi ajankohtainen kotimainen kappale.

Muun muassa hiteistään Rakkautta ja piikkilankaa (2004), Huomenna (2005), Luotisade (2007) ja Kukka (2009) tunnettu, aikanaan vuoden rock-tulokkaan Emmallakin palkittu tamperelaisyhtye Uniklubi palaa kehiin useiden verrattain näkymättömien vuosien jälkeen. Pumpun tänään julkaistu, uutta pitkäsoittoa ennakoiva single kulkee nimellä Laavaa. Ja sitähän luukuttelemme tietysti viikon Perjantaibiisinä.

Utelimme Uniklubi-nokkamies Jussi Selolta ajankohtaisimpia kuulumisia.

”Täytyy etsiä ympärille yhtä motivoituneita ihmisiä, joiden kanssa on mukava viettää aikaa.”

Toistaiseksi viimeisin studioalbuminne on vuonna 2010 ilmestynyt Kultakalat, jonka jälkeen olette julkaisseet ainoastaan Sydän janoaa -singlen vuonna 2014. Vuosien varrella basisti ja rumpalikin ovat vaihtuneet, mutta keikkoja olette kuitenkin tehneet ilmeisen tasaiseen tahtiin. Kuinka myrskyisiä viime vuodet ovat olleet?

Ainahan miehistön muutokset tuovat ylimääräistä säätöä joukkueeseen. Täytyy etsiä ympärille yhtä motivoituneita ihmisiä, joiden kanssa on mukava viettää aikaa. Toisaalta on tässä bändillä vuosiakin, kun 1999 ollaan ekan kerran katteltu hommaa ja eka levymme tuli 2004. Siihen mahtuu kaikenlaista. Tällä ryhmityksellä olemme tehneet musiikkia jo neljä vuotta että ajantaju tässä on ainakin lähtenyt jos ei muuta. Tyyntä myrskyn jälkeen vai miten se meni?

Mikä sai palaamaan julkaisukantaan juuri nyt, onko tulevaa Uniklubi-pitkäsoittoa hiottu jo pitkäänkin?

Vuonna 2012 tehtiin muutaman biisin studiosessio. Sama juttu 2013. Noista sessioista ei ole jäänyt biisejä tälle albumille, jonka äänitykset aloitimme viime vuoden lopulla yhdessä Jari Latomaan kanssa. Eli tavallaan muutama vuosi siihen meni, että löydettiin yhteinen sävel, otettiin härkää sarvista kiinni ja päätettiin, että nyt jumalauta tehdään se levy. Ja kaiken muun säätämisen ohella painittiin levy-yhtiön kanssa. Nyt tuntuis kuitenkin pullat olevan hyvin uunissa.

Millainen Uniklubi-albumi syksyllä on luvassa?

Bändivetoinen albumi on tulossa. Tavoite oli tehdä sävyiltään ja biiseiltään monipuolinen kokonaisuus. Ja rock-yhtye olemme edelleen, eli mitään radikaalia soundimuutosta on turha odottaa.

Laavaa-kappaletta Selo kuvaa näin:

Laavaa kertoo voimattomuudesta ja hetkistä, joina ei jaksaisi nousta ylös sängystä ja joina ihmissuhteet kärsivät. Niistäkin hetkistä selvitään kuitenkin yhdessä.

Perjantaibiisi Uniklubi: Laavaa

Syksyllä Uniklubi tekee uuden levynsä myötä myös kattavan julkaisukiertueen, jonka tiimoilta luvassa on keikkoja ympäri Suomen.

Uniklubi on:

Jussi Selo (laulu)
Janne Selo (kitara)
Pasi Viitala (kitara)
Tuomas Lepistö (koskettimet)
Teemu Mäntykorpi (basso)
Jani Auvinen (rummut)

Kuuntele ja seuraa Soundi.fi:n viikoittain päivittyvää Parasta juuri nyt -soittolistaa:

Parasta juuri nyt myös YouTubessa ja Deezerissä.

Lisää luettavaa