Perusturva ja viimeinen kalja! Toimistoraivon uhka konkretisoituu Panssarijunan videolla

https://www.youtube.com/watch?v=d1CzpPJGwXU

Muista vaimo! Muista lapset! Panssarijunan videolla kommentoidaan tärkeitä asioita.

Autotalli-skifflestä lähtenyt ja trauma bluesin kautta kohti suoraviivaisempaa mutta ei yhtään vähemmän iskevää rockin veivausta matkannut Panssarijuna nostaa nyt ensiesityksensä saavalla Perusturva-singlellä ja videolla valokeilaan paljon puhutun ja vielä enemmän vaietun aiheen: toimistoraivon.

Helsinkiläisen Panssarijunan laulaja Johnny Wittu (Jussi Karmala) kertoo, mistä tässä vakavassa asiassa on kyse:

– Meistä suurin osa viettää parhaat elinvuotensa istuen toimistokuutiossa. Teemme tämän, jotta voimme ostaa auton, talon ja veneen, joita emme kuitenkaan ehdi käyttää. Tilanne on perverssi. Asia pitää ottaa käsittelyyn heti seuraavassa viikkopalaverissa!, puuskahtaa Wittu.

Heitä siis tietokone seinään ja juokse vapauteen! Siis tuopille! Mutta sitä ennen katso tuosta yläpuolelta mainio Perusturva-video, jonka on ohjannut tamperelainen vhs-estetiikan mestari Kalevi Suopursu.

– Isien, äitien ja lasten rakastama mappihelvetti koostuu näppiksen natinasta, hiiren kitinästä ja tavaroiden paiskomisesta – ja jos meille vielä joskus jää aikaa, käytämme sen auliisti joko töihin tai ylitöihin. Kaiken tästä oppineena muistutan kiireisen viikon keskeltä: Muista vaimo! Muista lapset!, Suopursu sanoo.

Perusturva on ensimmäinen single 14.9. julkaistavalta Panssarijunan nelosalbumilta Voiko tähän kuolla. Levyn teemoiksi paljastetaan työ, kuolema ja kosminen yksinäisyys.

Panssarijunan levynjulkaisukiertue etenee seuraavasti:

14.9. Helsinki, Mascot (+ Talmud Beach)
22.9. Jyväskylä, Vakiopaine (+ Talmud Beach)
28.9. Turku, Bar Kuka
13.10. Tampere, Telakka (+ Talmud Beach)
10.11. Kouvola, Pub 23
17.11. Pori, Merry Monk

Panssarijunan hyvin pukeutuvat miekkoset. Kuva: Tapio M. Pitkäranta