Robotin rakkaudesta kasvoi Kari – Ennakkokuuntelussa Puunhalaajan kakkosalbumi

Autuaita ja onnellisia ovat kaikki Karit. Adjektiivit pätevät – ainakin paikoitellen – myös Puunhalaajan albumiin.
9.3.2018 08:49

Helsinkiläinen Puunhalaaja-yhtye julkaisee viikon päästä perjantaina 16.3. toisen pitkäsoittonsa, joka saa nyt ensisoittonsa Soundin ennakkokuuntelussa. Ottakaa siis tästä haltuun vahvatunnelmainen ja omaleimainen Kari-albumi ennen kuin säntäätte levykaupan ovelle jonottamaan.

Puunhalaaja alkoi Sebastian Forssin olohuoneprojektina, mutta toiseen levyynsä ehdittyään Sebastianin ympärille oli kasvanut yhtye. Kitarasta ja laulusta vastaavan Forssin lisäksi Puunhalaajassa soittavat bassossa Aleksi Peltonen, kitarassa Mikko Sulonen sekä rummuissa Olli Juvonen.

Albumin nimeksi siunaantui Kari, joka on ensivaikutelmaansa monimerkityksisempi: Wikipedian mukaan Kari on Suomessa karjalainen lyhennelmä kreikkalaisesta nimestä Makarios, joka merkitsee autuasta ja onnellista.

Pitkäsoitolla oli myös kiinnostavia työnimiä, joista jokainen varmasti kertoo jotain oleellista sen sisältämistä lauluista: Suomalainen aurinko, Kaikki on ikuisesti täydellistä, Heikko mutta pehmeä, Helsingin PH vs. Trauman Lukko, Robotin rakkaudella, Vaikea vaikea toinen, Homeeiset hymnit.
Levyjulkkarikeikka soi perjantaina 16.3. Helsingin Putte’sissa. Puunhalaaja soittaa The New Tigersin kanssa Helsingin Korjaamolla 27.4.

Lisää luettavaa