Sata kaskelottia kulkee Stam1nan ja Mastodonin jäljillä – ennakkokuuntelussa kakkoslevy, jota hiottiin peräti kolme vuotta

https://soundcloud.com/satakaskelottia/sets/sydaen-on-vuori/s-7Bdsg

Ennakkokuuntelua pukkaa, arvon yleisö. Kokoonpano nimeltä Sata kaskelottia julkaisee toisen albuminsa Sydän on vuori huomenna 16. maaliskuuta, mutta Soundin lukijat pääsevät tutustumaan aiheeseen jo nyt etuajassa. Pistä siis yläpuolelta Soundcloud-soitin päälle ja tarkasta, mitä levy on syönyt!

Sata kaskelottia on Helsinki–Hämeenlinna-akselilla operoiva yhtye, jonka musiikillisia esikuvia ovat ainakin Stam1na, Baroness, Mastodon ja Foo Fighters. Tiedote kertoo, että bändi on hionut julkaisuaan valmiiksi huolella – levyä on tehty jopa kolmen vuoden ajan.

”Biisien teko alkoi heti ensimmäisen levyn ilmestymisen jälkeen vuonna 2015. Treeneissä pyöri useita kymmeniä aihioita, joista hiljalleen seuloontui äänitettävät 12 kappaletta”, yhtyeen laulaja ja kitaristi Eetu Kauppinen kertoo tiedotteessa.

Kaskelottiryhmä viettää levynjulkkareita 24. maaliskuuta Helsingin Bar Loosessa. Lisätietoa tuosta tapahtumasta löytyy ainakin Facebook-eventistä. Orkesterin tekemisiä laajemmin voi seurata esimerkiksi täällä.