Soundi Emma-gaalassa – punaisella matolla Behm, Kuumaa, Käärijä, PMMP ja monet muut

Emma-gaala / Metro-areena, Espoo / 17.2.2024
20.2.2024 22:19

Soundin työryhmä: Saku Schildt, Jenni Rajala

Emma-gaala kokosi jälleen yhteen Suomen populaarimusiikkikentän silmäätekevät ja sellaisiksi mielivät. Tällä kertaa Espoon Metro-areenalla juhlittu gaala järjestettiin tutuin askelmerkein: juhlaväki sai aluksi astua median eteen punaisella matolla, minkä jälkeen eri palkintokategorioissa ehdolla olleet artistit ja musiikkityöläiset kävelivät juhlasalin pöytiin tuomariston päätöksiä jännittämään.

Salamavalojen räiskeessä punaisella matolla kiertäneet muusikot kommentoivat gaalailtaa kukin tavallaan. PMMP:n riveissä paikalla ollut Paula Vesala toivoi, että Emmoissa huomioitaisiin nykyistä vahvemmin myös taide- ja lastenmusiikki. Pate Mustajärvi puolestaan päivitteli, kuinka nuoret artistitulokkaat jaksavat nykypäivän hektisen julkisuuspelin.

”Kun Popeda aloitti, ei ollut somea eikä julkisuus ollut niin raakaa. Keikkojen takahuoneessa sai tehdä mitä halusi, eikä kukaan ollut kuvaamassa”, Pate tuumasi toimittajalle. Kovana pitää olla, Ikurin turpiini evästi vielä nuorempaa sukupolvea.

Käärijä puolestaan toi heti kättelyssä esille illan tärkeimmän tavoitteensa: Emmoja täytyy saada enemmän kuin mitä Behmille annetaan. Tästä muodostuikin illan jatkuva vitsailun aihe, kun Käärijä muisti jokaisen nappaamansa palkinnon kohdalla muistuttaa, että pysti meni tällä kertaa Käärijälle eikä Behmille.

Ja kyllähän Käärijä niitä palkintoja sitten keräsikin. Viime vuoden euroviisuedustajamme palkittiin lopulta viidellä Emmalla: miehen mukaan lähtivät Vuoden artisti-, Vuoden biisi-, Vuoden tulokas-, Vuoden striimatuin kotimainen biisi- ja Vienti-Emma -palkinnot. Kelpo huipennus Cha Cha Chan askelin edenneille vuosille 2023–24.

Huomautettakoon, että Käärijä ja Behm istuivat katsomossa vierekkäin ja olivat kumpikin vitsinheitossa innokkaasti mukana. Käärijä jopa toi Behmin kanssaan lavalle Vuoden artisti -palkintoa noutaessaan. Eipä sen Emma-kisailun tarvitse olla niin vakavaa.

Illan toinen menestyjä oli kotimaan radioasemat vastustamattomasti otteeseensa kaapannut Kuumaa. Yhtyeen Ylivoimainen– ja Tulipalo -hittejä ei kukaan ole päässyt tämän vuoden aikana pakoon, ja suursuosio palkittiin Espoossa Vuoden albumi-, Vuoden yhtye-, Vuoden pop- ja Vuoden myydyin albumi -Emmoilla. Trio lienee tulevana kesänä varsin yleinen näky festareilla kautta maan.

Mitä gaalan keikkapuoleen tulee, yleisö sai todistaa visuaalisesti näyttäviä esityksiä illan ehdokkailta. Vesterinen yhtyeineen tarjosi ilahduttavan tunteikkaan Kohti sydänpeltoja -tulkinnan, ja Samuli Putro ja Ellinoora esittelivät yleisölle upouutta Osuma-yhteissingleään. Duetoista näyttää kehkeytyneen pikkuhiljaa uusi trendi: kun Putro ja Ellinoora, Behm ja Olavi Uusivirta sekä Käärijä ja Erika Vikman ovat aloittaneet pelin, ketkä mahtavat seuraavaksi yhdistää voimansa?

Kuumaa esitti vahvasti taustanauhojen voimin toteutetun hittipotpurin, ja tämänkertaista tulokaspotpuria tähdittivät Aliisa Syrjä, Bee, Emma & Matilda, Jambo sekä Jami Faltin. Windows95man viihdytti mainostaukojen aikana Metro-areenaa dj-tykittelyllään, ja Käärijän Cha Cha Cha -spektaakkeli toimi itseoikeutetusti illan huipennuksena. Melkoinen sukupolvikokemus on tästä euroviisuhitistä kehkeytynyt!

Entä miltä siellä gaalassa näytti? Katso alapuolelta kuvagalleria punaisen maton tiimellyksestä. Illan kaikki voittajat voi kurkistaa Emma-gaalan verkkosivuilta, Soundi onnittelee jokaista ehdolle yltänyttä! Mitä ensi vuoden seremoniaan tulee, on mielenkiintoista nähdä, mihin osoitteeseen Emma-gaala asettuu. Tuleeko Metro-areenasta tapahtumalle vakituinen koti, vai saataisiinko entinen Hartwall-areena ensi vuodeksi käyttöön? Aika näyttää.

Lisää luettavaa