Tarinan unen ja valveen rajamailta: Kolibren lyhytelokuvassa katkeruus muuttuu voimanlähteeksi, mutta kovaan hintaan

https://youtu.be/3TNYPrnKOq4

Taidepop-yhtye Kolibre päätti tehdä uudesta videostaan astetta kunnianhimoisemman tuotoksen. Yhtye järjesti joukkorahoituskampanjan, jossa kerättiin varoja kokonaisen lyhytelokuvan tekoon, ja tänään tämä kahdesta eri kappaleesta koostuva Valveuni-teos saa ensi-iltansa. Katso yläpuolelta!

Elokuvan ohjasi Sakari Sankkinen. Hänen mukaansa 16-milliselle filmille kuvatun Valveunen teemoja ovat mustasukkaisuus ja katkeruus, jotka muuttuvat tarinan edetessä voimanlähteiksi – mutta kaikella on hintansa.

”16mm filmiä käytettiin sen omintakeisen – samaan aikaan koruttoman mutta hätkähdyttävän lookin takia, jota nykypäivän filtterit yrittävät turhaan imitoida. Kuten filmikuva, mikään parisuhde ei ole ikinä täydellinen. Elämä on aina rakeista, ja hyvä niin”, Sankkinen kertoo tiedotteessa.

”Haluttiin rikkoa vähän konventionaalisten formaattien rajoja. Samalla, kun haluttiin toteuttaa kuvaaja Nestori Majoisen kanssa nimenomaan filmille kuvattu musavideo, oli hinku julkaista tämä biisikaksikko nimenomaan yhden otsikon alla”, kitaristi Lauri Antikainen jatkaa.

”Kappaleet edustavat meidän korvissamme tietynlaista dualismia: Aino Liinojan lyriikat käsittelevät pitkälti mielen ristiriitoja ja haikailua johonkin olemattomaan. Kuudes kerros -kappale alkaa positiivisen haikeasti, ja Valveuni loppuu Aapo Soulannon saksofonin riistävään huudatukseen. Tästä draamankaaresta syntyi ajatus julkaista jotain vaikuttavampaa kuin pelkkä musiikkivideo.”

Kolibre juhlii lyhytelokuvan julkaisua 28. marraskuuta Helsingin Henry’s Pubissa Helatorstai-klubilla. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Lue lisää aiheesta täältä.