Trioksi kutistunut Sammal palaa juurilleen – Ennakkokuuntelussa uusi Jos ei pelaa -kappale

And then there were three... Sammal jatkaa toistaiseksi triona.

Kokoonpanomuutoksia kokenut yhtye julkaisee uutta musiikkia parin vuoden tauon jälkeen.

Turkulainen progerockyhtye Sammal julkaisee perjantaina 22. toukokuuta uuden singlebiisin Jos ei pelaa. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen uusi julkaisu sitten vuoden 2018 Suuliekki-albumin ja samalla viimeinen, jolla kuullaan jatkossa soolomateriaaliin keskittyvää kosketinsoittaja Juhani Lainetta. Myöhemmin loppuvuodesta julkaistaan fyysinen single, joka sisältää nyt ilmestyvän kappaleen lisäksi toisen uuden biisin.

Aiemmin vuonna 2019 alkuperäinen basisti Lasse Ilano jätti yhtyeen, joten bändissä puhaltavat muutoksen tuulet. Kappaleet ovat bändin perustajien Jan-Erik Kiviniemen ja Jura Salmen käsialaa ja tältä osin tientynlaista paluuta juurille, kitaravoittoisemman materiaalin pariin. Bassoa singlellä soittaa Ami Kajan, joka on nähty myös muutamilla bändin keikoilla”, tiedottaa trioksi kutistunut yhtye.

”Kun koronatilanne hellittää, biisit julkaistaan myös 7″-sinkkuna vinyylimuodossa, joka tulee myyntiin Juhani Laineen jäähyväiskeikoilla ja Svart Recordsin kautta. Keikat oli jo sovittu toukokuuksi, mutta ymmärrettävistä syistä siirtyvät parempiin, terveempiin hetkiin. Tilanteet muuttuvat, mutta Sammal jatkaa kolmimiehisenä uuden musiikin tekoa myös tämän julkaisun jälkeen.”

Soundi tarjoaa Jos ei pelaa -kappaleen jo nyt ennakkoon kuunneltavaksi. Ota kappale haltuun tuosta alapuolelta.

Päivitys 21.5.2020 kello 14.06: Täsmennetty singlejulkaisuja koskeva tieto eli kahden kappaleen seiskatuumainen single julkaistaan loppuvuodesta. Huomenna (22.5.) julkaistaan ainoastaan kappale Jos ei pelaa.