”Tule ja koe rajut Hassis-miehet” -mainos toi huumepoliisit keikalle – Hassisen Koneen nimi aiheutti aikanaan ongelmia

Paremmassa maailmassa Hassisen Kone olisi palannut tänä kesänä lavalle oikein stadionkeikkojen merkeissä. Niin ei nyt käynyt, mutta Ismo Alanko, Reijo Heiskanen sekä Harri ja Jussi Kinnunen kerkesivät muistelemaan Soundin haastattelussa hieman menneitä. Lue tästä katkelma uusimmassa lehdessä julkaistusta pidemmästä haastattelusta.
11.6.2020 10:19

Yhtyeen nimi löytyi kotikaupungin katuja kävellessä. Puutalon seinässä ollut ompelukoneliikkeen kyltti osui huumorintajuun.

Ismo: – Eihän siinä mitään järkeä ollut, se oli vaan tarpeeksi älytön nimi.

Harri: – Mä muistan, että se tuntui heti helvetin hyvältä nimeltä.

Jussi: – Mä en tajunnut koko nimestä hevon helvettiä. Ei bändien nimillä ollut mulle mitään merkitystä, mutta omituinenhan tuo toki oli.

Tosin yhtyeestä tuli hetkeksi Kassisen Kone, kun kyseinen ompelukonekauppias alkoi uhkailla oikeustoimilla.

Ismo: – Hilse-lehdessä oli muistaakseni meistä juttukin nimellä Kassisen Kone, mutta pian tajuttiin, että se on ihan perseestä ja koko idea menee pilalle. Onneksi se ompelukoneliikkeen pitäjä muutti itse oman liikkeensä nimen. Se oli uskovainen mies eikä halunnut tämmöistä kyseenalaista mainosta.

Reijo: – Mentiin Ismon kanssa lakimiehelle ja kysyttiin, että onko meillä oikeus käyttää tätä nimeä. Asianajaja tutki lakikirjojaan ja totesi, että kyllä teillä on koska toimitte niin eri aloilla.

Nimessä tietenkin miellytti myös tahaton viittaus mietoihin huumausaineisiin.

Ismo: – Todennäköisesti sillä oli jotain tekemistä asian kanssa… Epäilemättä jonkinlainen yhteys oli, mutta ei sitä ollut tarkoitus alleviivatakaan.

Harri: – Muistan ainoastaan, että Roskilden keikalla meidän takahuoneen ovessa luki ”Hash Machine”.

Jussi: – Ja olihan joskus Lapissa keikkamainos, että ”Tule, näe ja koe rajut Hassis-miehet”. Sen jälkeen oli huumepoliisit koirien kanssa paikalla.

Ismo: – Siihen aikaan oli parasta olla hissun kissun noista jutuista tai luvassa oli todella suuria hankaluuksia.

Teksti: Mikko Meriläinen
Lue koko haastattelu Soundista 5/20.

Lisää luettavaa