Livearvio ja kuvagalleria: Suomeen pian saapuva Kamelot tarjosi Belgiassa parhautta täydeltä rintamalta

Kamelotin metallikaravaani piipahti Belgian pääkaupungissa Brysselissä. Soundin Marko Säynekoski kävi katsastamassa, mitä suomalaisten sopii odottaa, kun kiertue saapuu kuun lopussa Suomeen.
21.3.2023 10:24

Kamelot, Myrath, Eleine, League of Distortion
La Madeleine, Bryssel, Belgia
19.3.2023

Teksti ja kuvat: Marko Säynekoski

Belgiassakin on ollut vireä metallikeikkojen alkuvuosi, ja runsas tarjonta alkaa näkyä yleisömäärissä. Kamelotin johdolla vietettyihin neljän bändin metalli-iltamiin olisi mahtunut reilusti enemmänkin väkeä, mutta myönteisenä puolena todettakoon, että eipä paikalle saapuneiden tarvinnut kärsiä minkäänlaisesta tungoksesta.

Illan aloittanut League of Distortion on vielä suhteellisen tuore nimi, joskin yhtyeen jäsenet ovat hankkineet kannuksensa jo aiemmissa bändeissään. Moderni metallisoundi ja melodisuus on kohtuullisen lyömätön yhdistelmä, ja yhtye antoi itsestään miellyttävän vaikutelman, vaikka keikka oli vain kuuden biisin mittainen.

Saman pituinen setti oli myös ruotsalaisella Eleinellä, jonka tummasävyinen sinfoniametalli seisoo livenä pitkälti laulaja Madeleine Liljestamin harteilla. Bändi on varsin monipuolinen oman lajinsa taitaja, vaikka vaikutteet ovat vähän liiankin ilmeiset. Sunnuntaisen keikan perusteella bändi vaikuttaa mielenkiintoisemmalta levyllä kuin lavalla, mutta silti yhtyeen olisi mielellään sallinut vaihtaa paikkaa Myrathin kanssa.

Myrathin noustessa lavalle itämaiset sävyt alkoivat luikerrella musiikkiin enenevissä määrin, mutta asiaa ei tarvitse isommin edes ihmetellä, sillä tunisialaisbändillä ne on imetty suunnilleen äidinmaidossa. Yhdistelmä on havaittu hyväksi usein jo aikaisemmin, mutta Myrathin kohdalla perinnemusiikki alkoi jo hieman kärsiä inflaatiota.

Kamelot olikin sitten omaa luokkaansa. Bändi syttyi jo heti ensi tahdeista liekkeihin, ja yhtye pystyi rekonstruoimaan suuren soundinsa lavalla helposti. Laulaja Tommy Karevik kuulosti belgialaisklubilla erityisen hyvältä, mistä osakiitos kuuluu kohtuulliselle volyymille ja tasapainoiselle miksaukselle.

Kappalevalikoima oli poimittu laajalta skaalalta pitkin bändin uraa, sillä vajaan parinkymmenen kappaleen joukkoon mahtui tuoreelta The Awakening -albumilta ainoastaan neljä raitaa. Yleisolemukseltaan Kamelotin keikka oli ylväs ja väkevä.

Parhaimmalta tuntuvaa antia edusti 22 vuoden takaiselta Karmalta poimittu nimikappale, mutta eipä koko keikkaan oikeastaan mahtunut yhtään heikkoa lenkkiä. Siitä pitää huolen Kamelotin korkea laatutaso ja jossain määrin myös mittava kataloogi, josta on helppo valita parhaimmistoa keikoille.

Kamelotin voi nähdä Suomessa 29.3. Helsingin Vanhalla, 31.3. Tampereen Tullikamarin Pakkahuoneella ja 1.4. Oulun Tullisalissa.

Kuvagalleria:

Eleine

League of Distortion

Myrath

Kamelot

Lisää luettavaa