100 kovinta räpsinkulaa

Tässä hiukan ajankuvaa. Kauan, kauan aikaa sitten, vuosituhannen juuri vaihduttua, äänestivät Hip Hop Connection-lehden lukijat kaikkien aikojen 100:sta kovimmasta rap-sinkusta.

Lopputulos oli yllättävän hyvä. Heinä- ja elokuussa mainion Certified Banger-blogin pitäjä teki miehen työn ja kokosi kaikki 100 biisiä sivuilleen.

Omalle koneelle lataaminen ottaa aikansa, mutta palkitsee.

http://certifiedbanger.blogspot.com/2007/08/top-100-rap-singles.html

Äänenlaatu ei aina häikäise, mutta jos kuuntelette näitä jollain Applen tai, herra paratkoon, Nokian napeilla, ei sillä ole mitään väliä. Epätoivoisin oli ehkä Big Daddy Kanen Raw. Se löytyy iTunesista parempana (sekä versio että laatu).

Jos joku muuten saa selvää mitä Craig Mackin Flava In Ya Earissa sanotaan, pistäkää kommenttia. Biisistä muistan kyllä kuulleeni joskus remixin joka oli kovempi kuin tuolla sivulla linkattu. Onyxin Slam ei nyt rassaa läheskään niin paljon kuin silloin aikanaa. 80-90-lukujen taitteessa oli aika kovia yhden hitin ihmeitä.

Yleisesti ottaen tuota kerroksista rakennettua soundia on ollut ikävä. Ja sitä ettei kaikkea dynamiikkaa ole tapettu masteroinnissa, kuten nykyään usein käy.

Nauttikaa tästä aikamatkasta.

PS. Otsikko omistettu Waldemar Walleniukselle.