Vinyyli tappaa cd:n!

Olisi helvetin hieno asia, jos cd osoittautuisikin musiikin kannalta lähinnä pieneksi harhakiekaksi ja kyseinen formaatti jäisi elämään vaatimattomana osana maailman datasiirtovaihtoehtoja.

The Sun-lehdestä löytyi aihetta käsittelevä artikkeli (kiitos, Aleksi Pahkala!):

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/2881923/Vinyl-sales-squeeze-downloads.html

Artikkelissa on hiukan harhaanjohtavaa se, että luulen "laillisten" latauksien vähyyden yhä selittyvän suurimmaksi osaksi "laittomilla" latauksilla. Vinyyli on hieno asia, mutta siitä tuskin saadaan musabisneksen pelastajaa (ironimittarista menisi lasi jos näin kävisi…) sen enempää kuin Rock Band- tai Guitar Hero-peleistäkään. Vieläkö muistatte tuon hypen? Kauan, kauan, yli puoli vuotta sitten…

Loppupeleissä luulen, että vinyyli on viimeinen ns. rear guard action-taistelu kaltaisteni fetitisistien toimesta ja saattaa jäädä elämään nichenä niin kauan kuin meissä henki pihisee. Vaikea nähdä pidemmän tähtäimen esineellistä tulevaisuutta, tai ainakaan musiikkiteollisuutta joka nojaa juuri esineen myymiseen. Se esine, kuten ehkä koko musiikkiteollisuus, olivat outo, noin sata vuotta kestänyt poikkeustila musiikin kymmeniä tuhansia vuosia kestäneessä historiassa.

http://www.ifsociety.com/blog.php?id=67

Kannattaa aina voivotellessa muistaa, että musiikki ei sitä teollisuutta tarvitse. Se on aina ollut ja tulee aina olemaan olenainen osa ihmisrodun elämää ja (jos sellaista tapahtuu…) kehitystä.