50 CENT: Get Rich Or Die Tryin´

50 CENT
Get Rich Or Die Tryin´
Shady

Eminem ja Dr. Dre ansaitsisivat palkinnon alkaneen vuoden hienoimmasta hypestä ja parhaasta markkinointikampanjasta – mutta kaksisesta levystä heitä ei voi tällä erää kiittää.

50 Centin Get Rich Or Die Tryin' -Shady-debyytistä ennustettiin 2000-luvun ensimmäistä suurta hip hop -ilmiötä, Ready To Dien kaltaista vedenjakajaa ja Illmaticin tasoista MC-suoritusta. Eminem taas yltyy suitsuttamaan suojattiaan sekoitukseksi menehtyneitä mestareita – Biggieä, Big L:llää ja muita – mikä on suorastaan kohtuutonta! 50 ei ole kovin omaperäinen, eikä hänestä ole juuri kenenkään manttelinperijäksi. Voin luvata, ettei geneerinen Get Rich tahdo kestää vertailua edes 50:n aiempiin julkaisuihin, joita ilmestyi viime vuonna peräti kolme.

On 50 Centissä viehätyksensä; hän on sarjakuvamainen, käsittämättömän röyhkeä ja väkivaltainen; hänen vokaalinsa on yhtä aikaa niin laid back kuin ylipäätään mahdollista mutta kylmä ja mekaaninen. Tämän miehen suurimmat valtit ovat pettämätön korva ja intuitio – ja ne yhdistävät 50:n idoleihinsa. Kirjoittajana hän ei ole hääppöinen, ja eihän Eminemin valvonnan alla yksinkertaisesti voi syntyä mitään keskinkertaista parempaa tuotannon suhteen; Get Rich Or Die Tryin' on ponneton, ontto lupaus täyttämättömästä potentiaalista.