Aitoa epätoivoa Australiasta – Polaris yhdistää debyytillään metalcoren ja matikkametallin

Polaris
The Mortal Coil
Sharptone

Sydneystä ponnistava Polaris tasapainoilee metalcoren ja matikkametallin välisellä nuoralla. Ahkerasti keikkailevana yhtyeenä se seurailee Parkway Driven ja The Amity Afflictionin viitoittamaa polkua kohti suuruutta, eikä esikoisalbumi mission onnistumista ainakaan haittaa.

Kahden ep:n jälkeen ilmestyvän The Mortal Coilin kappaleet eivät ole genressään erityisen mieleenpainuvia, mutta seiskakielisten kitaroiden jymisten djenttaileva soundi, kellontarkka soitto ja varsinkin Relapse-biisin kaltaiset seikkailut perinteisemmän Satriani/Vai-osaston kitaramusiikin alueelle erottavat Polarisin edukseen loputtomasta tulvasta muita samanhenkisiä yhtyeitä.

Päteviä instrumentalisteja genressä riittää enemmän kuin Bondi Beachilla surffaajapummeja, mutta laulajakaksikon Jamie Hails (raaka huuto ja rääky) ja Jake Steinhauser (melodiset ja emot puhtaat laulut) erinomaisesti rakennettu dynamiikka ja vokaaliharmoniat nostavat australialaisyhtyeen tässä nyt jo niin ryöstöviljellyssä raskaan musiikin lajissa keskimääräistä huomionarvoisemmaksi. Esimerkiksi levyn päättävä, ihmiskuntaan uskon menettänyt Sonder-kappale maistuu aidolta epätoivolta.