Ajan patinaa hyvällä maulla – Blues Pillsin live-dvd on psykedelialla marinoitua riemujuhlaa

Blues Pills
Lady In Gold - Live In Paris (dvd)
Nuclear Blast

Blues Pills on tehnyt uraa vasta kuutisen vuotta, mutta se on nyt jo lunastanut eturivin paikan vanhan koulun hard rock -tyylin loimuttajien joukossa. Yhtyeen kaksi studioalbumia sekä keikat ovat muodostuneet bluesilla ja psykedelialla marinoidun rollaamisen riemujuhlaksi.

Pariisin Le Trianonin konserttisalissa viime vuoden lokakuussa filmattu konsertti annostelee kokonaisvaltaisen kattauksen. Ohjaaja Julie Rohartin koostama materiaali tuntuu intiimiltä; kuviin on ujutettu patinaa hyvällä maulla, ja musiikki soi täyteläisesti.

Setti keskittyy lähinnä viimevuotisen Lady In Gold -albumin biiseihin, jotka kuulostavat lavalla piirun verran sähköisemmiltä kuin levyllä. Aikaa onneksi liikenee myös Blues Pills -debyytin (2014) näytteisiin. Etenkin rouhea esitys High Class Woman lipuu uhkein elkein.

Blues Pillsin laulajatar Elin Larsson puurtaa jälleen hikisen iltapuhteen, mikä ei tule yllätyksenä bändin ihailijoille. Janis Jopliniin sekä Aretha Frankliniin rinnastettu virtuoosi nostaa kyvyillään ja vitaalilla olemuksellaan housunlahkeita kotisohvallakin.