BLUES PILLS: Blues Pills Live

BLUES PILLS
Blues Pills Live
Nuclear Blast

Blues Pills -yhtyeen viime vuonna julkaistu kokopitkä esikoislevy oli mainio pläjäys tältä ruotsalais-ranskalaiselta tulokasyhtyeeltä, joka on nyt julkaissut kuumana poriseville musamarkkinoille uuden kymmenen happobluesrock-biisin livevedon.

Äänitteellä on seitsemän kipaletta esikoiselta sekä kolme aiemmilta ep-levyiltä. Kolmas kappale Bliss lauletaan muuten ruotsiksi, vaikka se on tehty viimeisimmälle uudelleen Jupiter-nimellä. Ruotsi voisi muuten vaihtaa virallisen kielensä englantiin.

Liveversiot ovat studioveljiään selvästi pidempiä ja rakenteeltaan vapaampia. Soundit toimivat ja soolot rönsyilevät. Vonguta, beibi!

Elin Larsson laulaa makean rosoisesti, vaikkeivät kaikki ehkä hänen tyylistään pidäkään, ja ranskalainen jo 19-vuotias ihmelapsi Dorian Sorriaux riehuu Gibson SG -kitaransa varressa. Bändi on vaihtanut rumpuihin André Kvarnströmin, joka svengaa tarkasti.

Bändistä tulee livenä hyvällä tavalla mieleen Free sekä hieman myös Peter Greenin aikainen Fleetwood Mac. Toivottavasti seuraava studioäänite olisi parempi kuin edellinen. Odotan sitä mielenkiinnolla.