Akrobatiametallin tervehdyttävä vaikutus – Dragonforce tykittää kaikki ennätykset nurin

Arvio julkaistu Soundissa 5/2017.
Kirjoittanut: Mape Ollila.

Arvio

Dragonforce
Reaching Into Infinity
Ear

Dragonforce on sairaan nopee! Planeetan äärimmäisin ja ehkä myös ainoa edelleen relevantti power metal -yhtye paaluttaa kahdeksannella albumillaan tantereeseen taas uudet superlatiivit. Reaching Into Infinity rikkoo taas kaikki nopeus-, melodisuus- ja kliseisyysennätykset. Dragonforcen kaikilla tavoilla yliampuvaa ja useimmilla tavoilla myös mautonta, lastenlaulujen kaltaisesti simppelien melodioiden ilotulitusta kuunnellessa naama kramppaa, asenteesta riippuen, joko virneeseen tai irvistykseen.

Niin uuvuttavaa kuin tuhatta ja sataa päin näköä kiitävän akrobatiametallin informaatiotulva voikin olla, ja niin lutusia/vammaisia kuin sanoitusten avaruus- ja soturifantasiat ovatkin, Dragonforcen pöhkö ylinopeushevi vie kuulijan toviksi arjen harmaudesta ja alati hullummasta maailmasta toiseen ulottuvuuteen, tuijottelemaan tähtiin ja uskomaan ohikiitävän hetken ajaksi että itseluottamuksella, rohkeudella, miekalla ja magialla selviää mistä vain.

Maailma jota hallitsevat velka, verottaja ja vittuilu ehdottomasti tarvitsee naiivin hölmöjä levyjä – juuri sellaisia kuten Reaching Into Infinity.

Lisää luettavaa