ALBERT JÄRVINEN: Let It Roll – Rocks & Rarities

ALBERT JÄRVINEN
Let It Roll - Rocks & Rarities
Capitol

Ensimmäisen kitarasankarimme tuotannosta on julkaistu vajaan kymmenen vuoden sisällä jo kolmas tuplakokoelma. Aspects Of Albert Järvinen -albumin läpileikkauksellisuuden ja lähinnä 70-lukuun keskittyneen Patchy Moss – 30 Big Ones -tuplan jälkeen Let It Roll – Rocks & Rarities muistelee maaliskuussa 1991 Lontoossa kuolleen Järvisen kolmea viimeistä vuotta. Poikkeuksena tästä ovat vain vuonna 1984 Albert Järvinen Bandin maksisinglenä julkaistut Countdown ja Heads Off, joista edellisen vokalistivieraana örheltää Lemmy Kilminster.

Biisien täydellisten tekijä- ja äänitystietojen ja oivallisten historiikkien sinetöimä Let It Roll esittelee 29 biisin verran Albert Järvisen suvereenia kitarismia pääpainon ollessa bluesissa. Hurriganesiakin on mukana vain kolmen Flashbacksliders-raidan muodossa.

Tuplan ykköslevyn pääosan vievät Järvisen parhaan oman albumin, vuonna 1988 ilmestyneen Braindamaged – Or Still Aliven, raidat, joista perustavinta blueslaatua on Albert Kingin vierailun kruunaama Don't Lie To Me. Jälkipuolen täyttävät postuumisti ilmestyneen Mirror Towerin kappaleet. Tähän kohtaan osuvat myös koosteen harhalaukaukset. Cream-cover Wrapping Paper on yksinkertaisesti turha ja maailmoja syleilevän euroviisuinen Peace And Harmony vielä kamalampi.

Kokoelman toisen levyn lopuksi palataan takaisin Braindamaged – Or Still Aliven aikaiseen materiaaliin – nyt livenä. Kuudella Tampereen Tullikamarilla ja Jyväskylän Ilokivessä maalis-huhtikuussa 1989 äänitetyllä raidalla Albert Järvinen on elämänsä kunnossa.