Annie Clark ei peittele kipeitäkään tunteita – St. Vincentin Masseduction on nykyhetken kiihkeä soundtrack

St. Vincent
Masseduction
Caroline

St. Vincentiksi itsensä ristinyt multimuusikko ja laulujensa tekijä Annie Clark on kymmenessä vuodessa kasvanut yhdeksi tämän päivän kiinnostavimmista artisteista. Clarkin kyvyistä ja arvostuksesta kertoo jotain sekin, että Grammy-palkittua läpimurtolevyä St. Vincent (2014) edelsi David Byrnen kanssa tehty puhallinvetoinen taiderockalbumi Love This Giant (2012).

St. Vincentin häkellyttävyyden jälkeen Masseduction kiteyttää Annie Clarkin uutta etsivää rohkeutta entisestään. Omakohtaisiksi tunnustamansa laulut ovat moderneja, vangitsevia ja myös vaativia. Vahvana sykkivien elektronisten biittien lomasta St. Vincentin voimakkaat ja kipeätkin tunteet hakevat ulospääsyä ilmeikkään laulun lisäksi sielua raastavalla ja välillä korviakin koettelevalla kitaroinnillaan.

Romuttuneet ihmissuhteet, valta, seksi ja yhteiskunnan pillerivetoisuus saavat Masseductionilla ympärilleen ansaitsemansa kiihkeän soundtrackin. Fear The Future on antanut nimen St. Vincentin meneillään olevalle kiertueelle, mutta tinkimätöntä artistisuutta huokuvan albumin varsinainen tähtiraita on kuitenkin New York. Rakas kotikaupunki kirvoittaa Annie Clarkin sanoja ja itseään säästämättömään avoimuuteen.