Arvio: Välityön makua – synkeiden tunnelmien tulkki Poppy on liukumassa huolestuttavaan suuntaan

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Poppy
Zig
Sumerian

Suositusta tubettajasta poplaulajaksi muuntautunut Moriah Pereira eli Poppy kiinnitti huomioni viisi vuotta sitten Grimesin kanssa duetoimallaan Play Destroy -kappaleella. Poppyn järjestyksessä toisella Am I A Girl? -albumilla (2018) artistin sokeroidut hyperpop-vokaalit ja taustojen industrial/nu metal -pauke yhdistyivät ensimmäistä kertaa, ja seuraavilla albumeilla I Disagree (2020) ja Flux (2021) tyylien yhteentörmäys kuulosti vielä luontevammalta ja makoisammalta.
¨
Muun muassa The Weekndin ja Taylor Swiftin kanssa työskennelleen ruotsalaisen Ali Payamin tuottamalla Zigillä raskaat kitarariffit on hylätty tyystin tai ainakin miksattu piiloon (Hard ja nimikappale) askeettisen IDM-kolkkeen ja synkeän darkwaven tieltä. Edellä mainittua käytäntöä toteuttavat albumin avausraidat Church Outfit ja Knockoff sentään toimivat, ja ne ovatkin selkeästi levyn parhaat biisit.

Motorbiken videolla Poppy muistuttaa Dua Lipaa, mutta pelkästä audiosta tulee mieleen keskivertoa paremmin tuotetut t.A.T.u.-hitit tai äkäisemmät Britney Spears -remiksit, joista toki pidän molemmista. Poppy säilyttää asemansa kiinnostavana artistina, mutta on liukumassa vähän huolestuttavaan suuntaan. Zig maistuu välityöltä.

Lisää luettavaa