Arvio: Cattle Decapitationilla ei ole suuria luuloja ihmiskunnan tulevaisuudesta – Uusi albumi iskee ja lujaa

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Lassi Linnola.

Arvio

Cattle Decapitation
Terrasite
Metal Blade

Montako levyä samasta aiheesta irtoaa? Jos näin hyvin tekee, niin ainakin yksi vielä. Jo pitkään ihmiskunnan tuhoa ennustanut (ja toivonut) Cattle Decapitation kiteytti sanomansa kuolettavan tehokkaasti Death Atlasilla (2019), johon tiivistyi kaikki se viha, suru ja pettymys, jota lajimme touhut herättävät. Sama meno jatkuu, kun Terrasitellä ihmisestä kuoriutuu maapallon lihassa loisiva tuholainen, joka syö jälkeläisiltään tulevaisuuden.

Sen, minkä Terrasite häviää edeltäjälleen dramaattisuudessa ja huippukohdissa, voittaa se muhkealla tuotantojäljellään ja keskittyneellä ilmaisullaan. Välisoittoja ei kuulla ja harvoin jäädään jauhamaan puolitemporiffiä vessanvetokurlutuksen säestämänä – Terrasite iskee ja kovaa.

Samalla yhtye kuitenkin ymmärtää säilyttää – ja jopa syventää – edeltäjiensä riipivän melodisuuden. Ja vaikka Death Atlasin huippukohtien tasolle ei ylletä, lähelle päästään. Etenkin levyn aloituskolmikko ja jylhä Solastalgia ovat hurjia näytteitä genrensä huipulla operoivalta yhtyeeltä. Oi, kunpa vielä päätöskappale Just Another Bodyn finaalissa olisi masistelun sijasta tajuttu rypistää täysillä!

Lisää luettavaa