Arvio: Pelottavan karaokemainen levy – Coitus Int 50 Revival on yllättävän raskas kuuntelukokemus

Arvio julkaistu Soundissa 6/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

Coitus Int 50 Revival
Coitus Int 50 Revival
Busola

Mikko Alatalon, Pena Penninkilammen ja Harri Rinteen tamperelaisen Hauli Bros -yhtyeen kanssa tekemä Coitus Int 50 Revival poikkeaa tribuuttilevyjen tavanomaisesta formaatista. Kunnioitusta ei nyt osoita joukko fanittavia artisteja vaan tribuutin kohteet itse.

Coitus Int 50 Revival on Juho Juntusen kansitaidetta myöten avoimen nostalginen matka Juice Leskinen & Coitus Intin kahteen albumiin. Tuplalevy kertaa Juice Leskinen & Coitus Int -debyytin (1973) kokonaan, mutta Per Vers, runoilijalta (1974) rannalle jätetyt kolme laulua korvautuvat singlebiisillä Löyly löi.

Alkuperäisenä pidettävän Coitus Int -kolmikon motiiveja vähääkään kyseenalaistamatta ja omaehtoisen suomenkielisen rockbändikulttuurin kantateoksiksi luettavien albumien lauluista vielä tänäänkin aika ajoin nauttivana on sanottava, että Coitus Int 50 Revivalin kuuntelu on yllättävän raskas kokemus.

Pitkälle viety uskollisuus biisien alkuperäisille sovituksille korostaa Coitus Int 50 Revivalin nostalgian totaalisuutta. Harmittavinta levyllä on kuitenkin päätös antaa Hauli Brosin oletettavasti vasta Juice Leskinen & Coitus Intin jälkeen syntyneille jäsenille niin monen kappaleen päälauluosuudet, että kokonaisuus kallistuu pelottavan karaokemaiseksi.

Lisää luettavaa