Arvio: Die Oberherren on 80-luvulle uskollista goottirockia – Jäsenistöllä vakuuttavaa bändikokemusta

Arvio julkaistu Soundissa 2/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Die Oberherren
Die By My Hand
Svart

Die Oberherren on ruotsalainen goottirockyhtye, jonka jäsenistöltä löytyy kokemusta muun muassa The Coffinshakersin ja Ghostin riveistä. Esikoislevyn saatekirjeessä yhtyeen perustaja Joakim Knutsson sanoo halunneensa koota bändin, jossa The Lords Of The New Church, Adam And The Ants, John Carpenter ja Billy Idol paiskaavat kättä okkultismin merkeissä. Mielenkiintoinen lähtökohta ainakin!

Lopputulos ei ehkä ihan täysin vastaa edellä kuvailtua sekoitusta, mutta mainiota 1980-luvun kulta-ajoille uskollista goottirockia se joka tapauksessa on. Tunnelma on asianmukaisen synkkä ja melankolinen, mutta samalla myös kepeä, tarttuva ja melodioiltaan runsas. Juuri sellaista musiikkia, jonka tahdissa voi tanssilattialla tuijotella kenkiään ja heilua kevyesti mukana.

Muotopuoli orgaanisine soundeineen on siis kunnossa ja biisimateriaalikin on pääosin vetoavaa ja maistuvaa. Eritoten levyn avaava The Horned One Stabs, menevintä laitaa edustava The Blood Or The Wine sekä vastavuoroisesti albumin tunnelmallisin ja minimalistisin raita Guns And Pills ansaitsevat erityismaininnan. Muu materiaali ei ihan saa syttymään mainitun kolmikon lailla, mutta erittäin lupaava debyytti käsissä kuitenkin on.

Lisää luettavaa