Arvio: Kaikki kumartakaa metallikuningatarta – Doro Peschin uutuus on tuhti annos aitoa heavy metalia

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Vesa Siltanen.

Arvio

Doro
Conqueress - Forever Strong And Proud
Nuclear Blast

Metallikuningatar Doro Pesch on tehnyt kunnioitettavan, 40 vuoden mittaisen uran heavy metalin parissa. Eikä Pesch tyydy pelkästään keikkailemaan vanhojen ansioidensa kannattelemana vaan julkaisee tasaiseen tahtiin myös uutta musiikkia. Conqueress on Doro-yhtyeen neljästoista studioalbumi, joka tarjoaa saksalaislaulajan faneille täyslaidallisen juuri sitä, mitä Dorolta voi odottaa eli wanhaa kunnon heavy metalia.

Kovin syvällisiä filosofisia pohdintoja tai taiteellisia kokeiluja ja irtiottoja ei Conqueressiltä löydy – ellei sellaiseksi sitten lasketa Judas Priestin Rob Halfordin kanssa duetoitua Bonnie Tylerin Total Eclipse Of The Heartia, joka sekin kuulostaa mielenkiintoisemmalta paperilla kuin toteutettuna – vaan lähes tunti hevikliseitä kliseiden perään eli räjähdyksiä, kaahaavia autoja, poliisisireenejä ja köörihuutoja. Nyrkit ja tuopit ilmaan, heviveljet ja -siskot ja sitä rataa.

Mutta kaikki tämä kuuluu asiaan ja käännetään viihdyttäväksi, hymyn naamalle nostattavaksi paketiksi. Bändi myös soittaa tiukasti, ja itse kuningattareltakin irtoaa vaivatta ja suurella tunteella niin heleät puhtaat kuin kunnon raspi. Muutamasta tylsästä rallista huolimatta kokonaisuus jää voiton puolelle.

Lisää luettavaa