Arvio: Hillitöntä tyylien välillä sukkulointia – Tkay Maizdan energinen Sweet Justice ei ole koston väline

Arvio julkaistu Soundissa 11/2023.
Kirjoittanut: Linda Söderholm.

Arvio

Tkay Maizda
Sweet Justice
4AD

Trendikästä elektronista trapia ja modernia r&b:tä tekevällä Tkay Maizdalla on mennyt viime vuosina lujaa. Ulkopuolisesta saattaa näyttää siltä, että kaikkien suosiossa kylpenyt, Zimbabwessa syntynyt ja Australiassa kasvatettu Tkay on elänyt parasta aikaansa: ensimmäinen naisräppäri, joka solmi sopimuksen indie-levy-yhtiö 4AD:n kanssa, ja muutto Los Angelesiin. Lisäksi Tkayn ovat noteeranneet mediat Rolling Stonesta Pitchforkiin.

Tosiasiassa artistilla on ollut sangen hankalaa tuhoisien suhteidensa kanssa taistellessa, joita tämä laulaja-räppäri-tuottajan toinen albumi valottaa. Mutta nopea ja energinen levy ei ole missään nimessä koston väline, vaan se esittelee hillittömän Tkayn kaikki puolet ja hänen kykynsä sukkuloida vaivattomasti tyylien välillä. Tarttuvat funk-sävelet vievät kuulijan jylisevien bassolinjojen saattelemana herkkiin r&b-balladeihin, joista syöksytään eloisaan elektroniseen tanssimusiikkiin.

Tuottamassa ovat olleet kanadalaiset Stint ja Kaytranada sekä australialainen Flumen. Ja näillä taustoilla Tkay Maizda jakaa makeaa oikeutta, eikä alistu. Hän on jättänyt taakseen myrkylliset ihmissuhteensa ja lamauttavan itsensä epäilemisen. Hän on 90-lukulainen r&b-diiva, vapautunut trap-tähti, häikäisevä moderni disko-kuningatar.

Lisää luettavaa