Arvio: Kiihkeä ja mukaansa tempaava trippi – Pääkallon kalmanhouruinen magia laajentaa tajuntaasi estottomalla voimallaan

Arvio julkaistu Soundissa 3/2023.
Kirjoittanut: Asko Alanen.

Arvio

Pääkallo
Pääkallo
Svart

Psykedelisen rockin urakkamies Tommi ”Corpse” Hoffren on jälleen koonnut uuden bändin toteuttamaan kuumeisia biisejään hiukan Jess And The Ancient Onesin sekä Exploding Eyes Orchestran linjoista poiketen. Suomeksi ”juonnettu” ja kiivaalla tavalla laulettu kappaleiden kimara loksahtelee oikein hyvin mainittujen bändien väliin vauhdikkailla biiseillä ja kiidätyksen keulakuvaksi nousseen Marin vetävällä äänenkäytöllä. Heavymuottiin valettu rock sivuaa teknisesti ottaen pop-genreäkin, mutta kalmanhouruisten sanoitusten magia pitää mystiikkaa yllä, jos niiden antaa puhua estottomalla voimallaan.

Pääkallo ei ole siloiseksi sliipattu projekti, vaan kappaleisiin on tarttunut tajuntaa laajentavien kaikuefektien lisäksi jonkinlaista garage-karheutta, haukkatuulien kohinaa sekä erikoisia kuulokuvia etäisistä lauluista ja elokuvarepliikeistä. Mutta homma rullaa erinomaisen luistavasti. Kitarat soittavat sutjakkaita riffejä ja sooloja, joiden nopeus ja kuulaus vihjaavat jopa surf-kitaroiden suuntaiseen työstöön. Rummut tuiskivat sinnikästä ja avaraa tahditusta vilkkaisiin goottilaisiin visioihin. Trippi on kiitettävän kiihkeä ja mukaansa tempaava.

Lisää luettavaa