Arvio: KK Downing on yhä voimissaan – KK’s Priestin kakkoslevy on todella vahvaa heavy metalia

Arvio julkaistu Soundissa 8/2023.
Kirjoittanut: Marko Säynekoski.

Arvio

KK's Priest
The Sinner Rides Again
Napalm

Kun KK’s Priest julkaisi debyyttinsä Sermons Of The Sinner (2021), oli aika selvää, että ei K.K. Downing ole kovin kauas Priestin puusta tippunut. Debyytti vaikutti lähinnä rykäisyltä, jolla haluttiin päästellä liiemmät höyryt ulos.

Parissa vuodessa on tapahtunut paljon. Tuore levy esittelee tiukan ja kunnianhimoisen yhtyeen, jonka musiikki on tinkimätöntä, mutta silti debyyttiä harkitumpaa ja jäsennellympää.

Esikoinen tuntui olevan vahvasti kiinni NWOBHM:n ytimessä ja lieka oli tiukalla. Nyt bändin perinteitä kunnioittava heavy metal on ennen kaikkea raskasta ja antaa tuoreella tavalla tilaa sekä kitara- että laulumelodioille, joista jälkimmäisten esitystapa pääsee välillä yllättämään iloisesti.

KK’s Priestillä on edelleen vahva Judas Priest -leima, mutta sen ei jaksa antaa haitata etenkin, kun Downing sallii avoimesti Priestin nousevan esiin siellä täällä. Tim Owens toimii tietysti vahvana linkkinä bändien välillä, mutta tämän kokoonpanon riveissä mies tuntuu erityisesti puhkeavan kukkaan. Niin riivinraudalta kuin Owens pystyykin kuulostamaan, hänen äänialaansa ja kykyään viedä haastaviakin melodioita eteenpäin ei voi olla ihailematta.

The Sinner Rides Again on hieno esimerkki siitä, mitä heavy metalin evoluutio voi olla parhaimmillaan. KK’s Priest kantaa perinteitään ylväänä ja pystyy edelleen tuomaan uusia vivahteita musiikkiin, jonka siemeniä K.K. Downing on itse ollut istuttamassa.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa