Levyarvio: Päähänpotkittujen kovatasoiset kokoontumisajot – KK Downingin uusi yhtye vie perinteisemmän ja orgaanisemman nyrkinheilutuksen pariin

KK's Priest
Sermons Of The Sinner
Ex1

Tuskin kovin moni osasi aavistaa, että Judas Priestistä eronneen perustajajäsen Kenneth Downingin katkeransävyiseen omaelämäkertaan eskaloituneen lumipallon lopulta sulaessa ilmaan lehahtaisi näinkin tulenpalavin siivin liitävä feenikslintu. Nyky-Priestin tilanteesta voi sen musiikin ja miehityksen suhteen olla montaa mieltä, mutta jos vertaa KK:n uuden yhtyeen debyyttilevyä ja herran viimeiseksi Judas Priest -levyksi jäänyttä pompöösiä Nostradamusta, saa nopeasti kiinni mistä kenkä mahdollisesti puristi.

Pähkinänkuoressa: Sermons Of The Sinner on kahdeksankymmentälukulaisen Priestin ystävän märkä uni, ja jopa silmiä avaava klassisten elementtien kokooma. Miehistöä tarkastellessa bändi on ex-Priest- ja ex-Iced Earth -laulaja Tim Owensin ja kasarilla Priestin riveissä aliarvostusta nauttineen rumpali Les Binksin myötä kuin päähänpotkittujen kokoontumisajot. Hylkiöt päättivätkin lyödä hynttyyt yhteen, vaikka sitten vain näyttääkseen kuinka väärässä ”kaikki muut” olivat. Lopputulos on parasta Judas Priestiä sitten Painkillerin.

Fanin näkökulmasta tilanne on ihanteellinen: emoyhtyeen viritettyä Firepowerin myötä parhaan versionsa modernista ja päällekäyvästä heavy metalista, tarjoaa Kennethin versio ikkunan perinteisemmän ja orgaanisemman nyrkinheilutuksen pariin.