Arvio: Kun Liam Gallagher ja John Squire lyövät viisaat päänsä yhteen, jälki on komeaa

Arvio julkaistu Soundissa 4/2024.
Kirjoittanut: Nuutti Heiskala.

Arvio

Liam Gallagher John Squire
Liam Gallagher John Squire
Warner

Liam Gallagherin sooloura on ollut viime aikoina myötätuulessa. Onnistuneen MTV Unpluggedin (2020) jälkeen mies julkaisi tähän mennessä parhaan sooloalbuminsa C’mon You Know (2022). Juuri ilmestynyt kollaboraatio The Stone Roses -kitaristi John Squiren kanssa on vielä sitäkin parempi.
Heti alkumetreiltä kuulee, kuinka luontevasti Gallagherin ja Squiren tyylit sulautuvat yhteen. Ja miksi ei, olihan rock-henkisemmässä Oasisissa aina stonerosesmaista psykedelistä alavirettä. Levytyskokoonpanon täydentävät levyn tuottaja Greg Kurstin bassossa ja Joey Waronker rummuissa.
Levyn biisit ja sanoitukset ovat John Squiren käsialaa, mutta hän on kirjoittanut ne Gallagheria varten. The Stone Rosesin tyylisten hitaasti rakentuvien sävellysten sijaan biisit ovat Oasis-henkisiä rock-vetoja, mutta Noel Gallagherin beatlesmaisten melodioiden sijaan Squiren psy-kedelisemmällä ja bluesimmalla otteella.
Kuultavissa on vahvojen 70-luvun alun The Rolling Stonesin vaikutteiden lisäksi myös sävyjä muun muassa Jimi Hendrixistä ja Crosby, Stills, Nash & Youngista. Lopputuloksessa on selvää magiaa, ja sekä Gallagher että Squire kuulostavatkin levyllä erittäin inspiroituneilta. 

Lisää luettavaa