Arvio: Lämpöä, läheisyyttä ja toivoa – Kari Aallon reggaelevy suorastaan pakottaa hyvälle tuulelle

Kari Aalto & Rastakarai
Summer Is Fun Fun Fun
Sony

Kallion rokkiskenen kuningas Kari Aalto julkaisee debyyttialbumin uuden Rastakarai-orkesterinsa kanssa. Summer Is Fun Fun Fun sisältää kymmenen kappaletta mitä mainiointa reggaeta. Äkkinäinen siirtymä punkin maailmasta ei ole nuuduttanut meininkiä. Tuttu sympaattinen laulutulkinta on edelleen läsnä ja sopii uuteen letkeämpään musiikkityyliin luontevasti.

Yhtye sukeltaa soitannossaan syvälle. Se tarjoilee mehevärytmistä Jamaika-soundia Bob Marley and the Wailersin hengessä. Dub-kaikukin kumisee ja raikkaat taustalaulut lisäävät nostetta. Tekstit ovat omintakeisia ja peilaavat luonnonlapsen ajatusmaailmaa. Näistä mainittakoon sinkkubiisi Love and Peace, jonka simppelit mutta tehokkaat säkeet kehottavat ihmisiä huolehtimaan toisistaan. Tarinat ovat pullollaan polkupyöriä sekä hippejä ja niiden tuottamaa kukkaisenergiaa. Kappaleista välittyvä yleistunnelma on aurinkoinen. Myös syvempiä sävyjä löytyy, kuten tunnepitoinen Lemmy on menny, joka on omistettu edesmenneelle Lemmy Kilmisterille.

Rastasafarin loppumetreillä alkaa muodostua kuva tyypistä, joka todella uskoo tähän juttuun. Levy suorastaan pakottaa hyvän mielen esiin. Se tarjoaa myös suuren määrän lämpöä, läheisyyttä ja toivoa.