Arvio: Levy joka kuulostaa astrologiselta laskuhumalalta – Ariana Granden laulutaidot eivät pelasta Eternal Sunshinea

Arvio julkaistu Soundissa 4/2024.
Kirjoittanut: Samuel Järvinen.

Arvio

Ariana Grande
Eternal Sunshine
Republic

Pop-laulaja Ariana Granden seitsemäs albumi Eternal Sunshine istahtaa artistin tuotantoon luontevasti hyppäämättä turhaan sivupoluille, ja se olisikin voinut ilmestyä lähes missä tahansa kohtaa Granden uraa. Levyn aihepiiri kuitenkin pyörii Granden ihmissuhteissa ja esittelee laulajan kenties hauraimmillaan mitä tulee teksteihin ja niiden aiheisiin.
Tekstien avoimuutta ja haavoittuvuutta tukevat albumin lauluosuudet, jotka ovat hillittyjä ja elegantteja. Grande osoittaa ihailtavaa kykyä laulaa hiljaa mutta voimakkaasti, rauhallisesti mutta kontrolloidulla intensiteetillä. Energisimmässä kappaleessa Yes, And? Grande irtautuu kaavasta ja laulaa melismoja sydämensä kyllyydestä, ja kappale onkin albumin valopilkku musiikillisesti muutoin niin pidättäytyneessä kokonaisuudessa.
Luonnollisesti tämän kokoluokan albumi on tuotettu erinomaisesti, ja Granden lauluosuudet ovat sen ehdoton johtotähti. Musiikillisesti levy tuntuu kuitenkin olevan yksipuolinen ja jatkuva illan viimeinen hidas – astrologinen laskuhumala, jossa horoskooppi lupaa kuuntelijalle voimaantumista ilman musiikillista vastinetta. 

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa