Arvio: The Barefoot Brothers on yhä voimissaan – Kouvolan rockryhmän uutuudella kitarat iskevät kuin piraijat

Arvio julkaistu Soundissa 1/2023.
Kirjoittanut: Pertti Ojala.

Arvio

The Barefoot Brothers
The Collector
Salatut Elämät

Kouvolalainen The Barefoot Brothers on yksi kotoisen rockin tarkimmin varjeltuja salaisuuksia. Lähes 35 vuotta perustamisensa jälkeen yhdeksännen albumin julkaissut yhtye on yhä voimissaan. The Collector on juuri niin maanläheinen levy kuin odottaa saattoi.

Laulusolisti Mane Tukian ja kitaristi Tatti Toijosen vetämä seitsenmiehinen bändi pysyy uskollisena rhythm & blues -juurilleen. Tukian tulkinta muistuttaa The Pretty Thingsin Phil Mayn karheudesta, ja ryhmän soitossa on meillä harvinaista löysyydeksi naamioitua svengiä. The Barefoot Brothersin otteissa on Facesille ja The Rolling Stonesille ominaista loisteliasta laiskuutta, jonka hallitsemista voi pitää taitolajina.

The Collectorin soivana ytimenä ovat Tatti Toijosen ja Vilunki Viljakaisen purevana muriseva kitarointi. Muita biisejä popimpana levyn avaavan Lil’ Bit Of Nothin’in jälkeen kitarat iskevät Let The Poor Boy Ridella kuin piraijat. Peer Güntin T. Nikin slidevierailu värittää New Heavyä, ja Edge Of The World kokoaa levyn yhteen The Barefoot Brothersin parhaat puolet. Melodisuus, rentous ja roso saavat bonukseksi lievästi Agents-henkistä kitaraa. You Do Move Mellä Toijonen ja Viljakainen liidättävät The Collectorin loppuhuipennukseensa.

Lisää luettavaa