Arvio: Likaisella nyrkillä naamaan – Pillow’n debyytillä kuullaan mehukkaita kontrasteja

Arvio julkaistu Soundissa 5/2023.
Kirjoittanut: Jari Mäkelä.

Arvio

Pillow
Simple Pleasures
Panama

Hiljattain Jussi-palkitun elokuvaohjaaja Iiti Yli-Harjan musiikilliset edesottamukset ovat jääneet julkisuudessa harmittavasti muiden Pintandwefall-jäsenten tuotosten varjoon. Synapop-duo Rulesin mainio debyytti (2020) vilahti pandemian takia lähes kokonaan ohi, mutta nyt Yli-Harja laittaa peliin toistaiseksi vahvimman julkaisunsa.

Helsinki-Tampere-akselilla kolme vuotta sitten perustetun Pillow-yhtyeen Simple Pleasures on ensikuulemalla likaisella nyrkillä naamaan lyövä rujosoundinen grungelevy, mutta oikeasti kiinnostavan siitä tekee mehukas kontrasti Pekka Härkösen särökitararunttauksen ja Yli-Harjan intohimoisesti ja raikkaasti laulamien popmelodioiden välillä. Kun tarttuvat laulumelodiat löytyvät ja iskostuvat takaraivoon, Pillow’n homma alkaa tosissaan maistua. Oman hienon lisänsä keitokseen tuovat rumpali Mari-Sohvi Miettisen ja basisti Jere Leinosen laulamat harmoniat.

Kokonaisuudesta erottuu koko ajan uusia lempikappaleita, mutta mainittakoon nyt ainakin pitkäsoittoa edeltäneet singlebiisit Marathon ja Can’t Talk To Boys, Pixiesin ja HIM:in laahaava synteesi Fewerfew, Miettisen kirjoittama Last Resort sekä muusta materiaalista erottuva, tyystin kitaravapaa Desert.

Lisää luettavaa