Arvio: Asking Alexandria on vuosien mittaan rauhoittunut – vanhaa raakuutta ja rehellisyyttä välillä kaipaa

Arvio julkaistu Soundissa 7/2023.
Kirjoittanut: Mirko Siikaluoma.

Arvio

Asking Alexandria
Where Do We Go From Here?
Better Noise

Englannin metalcore-suuruus Asking Alexandria on ennättänyt pian 15 vuoden ikään, ja hurjat päihteiden värittämät nuoruusvuodet ja jäsenten välinen draama ovat takana päin. Vaikka jäsenet ovat rauhoittuneet, luovuus ei ole suinkaan tyrehtynyt, vaan julkaisutahti on viime vuosina pikemminkin kiihtynyt.

Where Do We Go From Herellä Asking Alexandria operoi kenties laajemmalla skaalalla kuin koskaan aiemmin. Ytimessä olevan rokkaavalla otteella tehdyn metalcoren ohella viisikko heittää keitokseen blastbeat-kertosäkeitä (Bad Blood), dancehall-vivahteita (Let The Dead Take Me) ja yllättävänkin räkäistä punkia (Kill It With Fire). Heittäytyminen onnistuu välillä paremmin, välillä huonommin.

Asking Alexandria on aina erottunut verrokeistaan keulakuva Danny Worsnopiin henkilöityvällä sielukkuudellaan, joka on edelleen läsnä. Hetkittäin se raakuus ja rehellisyys, joka puhutteli etenkin Reckless & Relentlessilla (2011) ja Asking Alexandria -levyllä (2017), tuntuu kuitenkin olevan hukassa. Where Do We Go From Here? on välityömäisyydestään huolimatta virkeä albumi, vaikka pitkäaikainen fani haikaileekin sen äärellä vanhojen (huonojen) aikojen perään.

Lisää luettavaa